Cum aranjăm masa de Crăciun?

Total
0
Shares

Unul dintre cele mai așteptate momente în perioada sărbătorilor de iarnă este masa de Crăciun, care se cuvine să fie frumos aranjată și îmbelșugată. Pentru a crea un aranjament de masă deosebit, avem la dispoziție nenumărate surse de inspirație. Cel mai important este  ca ceea ce alegem să fie în ton cu atmosfera festivă din locuință.

Așa cum bine știm, Crăciunul reprezintă un prilej extraordinar de a ne bucura de prezența celor dragi, într-un cadru cu totul special. În aceste zile pline de magie, din nicio casă nu ar trebui să lipsească bradul împodobit cu globuri și luminițe, ghirlandele din cetină, cadourile aduse de Moșul cel Bun și masa plină cu bucate tradiționale. Chiar dacă, anul ăsta, mulți dintre noi nu vom aștepta invitați la masa de sărbători, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la ideea de a realiza un aranjament deosebit pentru membrii familiei. Acum este momentul cel mai bun să punem pe masă vesela din porțelan, tacâmurile cele bune, paharele din cristal și accesoriile cele mai frumoase, pe care să le aranjăm și asortăm perfect.

Crăciun în roșu și alb
Dacă principalele deziderate pe care le avem de la aranjamentul de masă de Crăciun sunt simplitatea și veselia, atunci ar trebui să mizăm pe un decor bicolor, în roșu și alb. Aceste două culori, asociate în mod tradițional cu sărbătoarea Crăciunului, sunt ideale atât pentru un stil de amenajare clasic, cât și pentru unul modern. Pentru a crea un design similar cu cel din imagine, ne trebuie în primul rând un set de farfurii din porțelan alb, tacâmuri cu un design simplu și pahare cu picior. În al doilea rând, avem nevoie de accesorii colorate în alb și roșu, cu un aer ludic, precum o față de masă de Crăciun cu buline, șervete asortate și aranjamente din plante naturale.

Surprize-surprize… pe masa de Crăciun
O altă variantă pentru aranjarea mesei este să optăm pentru un decor inedit, surprinzător, cu note jucăușe, care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi. Ca element de bază, putem folosi o veselă în nuanțe neutre. În schimb, în privința accesoriilor și decorațiunilor, este musai să dăm frâu liber imaginației. Astfel, pentru fiecare membru al familiei putem crea un set-up personalizat, folosind, de exemplu, mănuși din lână pe post de șervețele de Crăciun și acadele de tip bastonașe cu rol decorativ. De asemenea, pentru fiecare mesean putem pregăti un mic dar – câteva dulciuri puse într-o ceșcuță sau un aranjament festiv miniatural –, care să-i readucă pe chip și în suflet bucuria de copil.

Look rustic-natural fermecător
Un aranjament de masă de inspirație rustică, în care vedete să fie “podoabele” naturale, este alegerea cea mai bună dacă vrem să ne bucurăm de o atmosferă de poveste în perioada Crăciunului. În plus, se realizează foarte simplu și nu este costisitor. Tot ce trebuie să facem este să așezăm în centrul mesei o buturugă, pe care să o decorăm cu crenguțe de cetină, conuri de brad și lumânări. De asemenea, printre farfurii putem “strecura” nuci sau, pentru un plus de culoare, mere roșii ori portocale. Decorul astfel obținut, 100% natural, este absolut fermecător.

Inspirație nordică
Printre cele mai reușite aranjamente de masă se numără, cu siguranță, și cele în stil scandinav. Sunt pe cât de simple, pe atât de frumoase. Astfel, dacă locuința noastră poartă amprenta acestui design modern, în mod firesc, ar trebui să realizăm set-up-ul pentru masă în aceeași cheie. Imaginea de jos ne poate servi ca sursă de inspirație. Decorul propus este foarte ușor de reprodus, și asta datorită faptului că are la bază elemente simple, minimaliste și în același timp elegante. De la veselă și tacâmuri până la accesorii și decorațiuni, totul este perfect coordonat și asortat. Eventual, dacă aranjamentul ni se pare prea glaciar, având în vedere culorile reci folosite cu rol preponderent, putem modifica un pic “scenografia”, introducând în decor câteva accesorii din lemn sau în culori pastelate, menite să-l încălzească.

Foto: Shutterstock

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post