Cum să ai un dressing bine organizat?

Total
2
Shares

Dressingul nu mai este de mult timp un moft, ci reprezintă un spațiu necesar în orice locuință actuală, având în vedere că te ajută să păstrezi hainele, încălțămintea și accesoriile într-un mod organizat, în așa fel încât să găsești imediat lucrurile de care ai nevoie.

Indiferent că îi dedici o încăpere sau doar o zonă dintr-o încăpere, dressingul este o funcțiune care vine cu multe avantaje. În primul rând, prin amenajarea sa, ții într-un singur loc obiectele vestimentare, ceea ce înseamnă că nu mai este necesar să aglomerezi celelalte spații din casă (holurile, livingul și balconul, de exemplu) cu mobilier de depozitare. Cu alte cuvinte, prin amenajarea unui dressing, decongestionezi locuința.
În al doilea rând, îți oferă acces rapid la întreaga garderobă. Așadar, nu îți mai consumi timpul și energia răscolind toată casa după un anumit lucru. Însă pentru a-ți ușura cu adevărat viața, dressingul trebuie să fie cât mai bine organizat.

Un dressing ordonat zi de zi
Fie că ți-ai amenajat un dressing de dimensiuni generoase, fie că ai inclus dressingul în dormitor sau ai ales varianta unui dulap dressing, trebuie să știi că “organizarea” este cuvântul-cheie, dacă îți dorești ca acest spațiu să fie zi de zi ordonat și plăcut. În momentul actual, există numeroase soluții de amenajare deopotrivă practice și estetice pentru orice tip de dressing. Astfel, în cazul unui dressing care beneficiază de o cameră separată, poți opta pentru un ansamblu de mobilier prevăzut cu o multitudine de rafturi, sertare, cuiere sau umerașe. De asemenea, ai posibilitatea să îl dotezi cu o masă pentru machiaj, cu un scaun/fotoliu confortabil și chiar cu o scară, care să îți asigure accesul în zonele de depozitare superioare.

Dacă ai amenajat dressingul în dormitor, în debaraua de pe hol sau chiar în balcon, atunci este necesar să apelezi la idei cu ajutorul cărora să valorifici la maximum fiecare centimetru disponibil. De exemplu, mobilierul realizat la comandă, eventual înalt până în tavan, reprezintă, în acest caz, o soluție bună, pe care o poți lua în calcul. Prevăzut cu spații de depozitare adaptate nevoilor tale, acesta îți poate oferi în partea superioară loc pentru umerașe și rafturi, iar în partea inferioară – sertare pentru încălțăminte și accesorii.

Foarte util atunci când duci lipsă de spațiu de depozitare se poate dovedi și un suport mobil pentru haine, care își poate găsi locul într-un colț din dormitor sau pe hol. Un astfel de stativ este ideal pentru a depozita hainele pe care vrei să le ai mereu la îndemână sau pentru a expune cele mai frumoase piese vestimentare din garderobă.

Dar să revenim la organizarea dressingului, care, pentru a fi cât mai eficientă, ar trebui să pornească de la un plan bine stabilit și de la câteva reguli/recomandări, ca cele pe care ți le prezentăm în continuare:

1. Inventariază toată îmbrăcămintea, încălţămintea şi accesoriile. Articolele vechi, demodate, care nu îți mai plac sau care nu îți mai vin bine pune-le deoparte, în cutii de carton. Dacă sunt într-o stare bună, ar fi frumos să le donezi celor care chiar au nevoie de ele decât să le lași să ocupe degeaba un spaţiu preţios.

2. Concentrează-te pe obiectele vestimentare pe care le păstrezi şi sortează-le în funcţie de sezon. Evident, cele de toamnă-iarnă au prioritate în această perioadă a anului, aşa că așează-le cât mai la îndemână. Cât priveşte lucrurile subțiri, destinate anotimpului cald, depozitează-le în cutii cu saci vidați, după care pune-le pe rafturile superioare, mai în spate sau chiar într-un dulap separat, pentru a nu te încurca.

3. Aranjează hainele pe care le vei purta în acest sezon în funcție de culori. Astfel, vei putea să îți alegi mai simplu și mai repede ținuta. În plus, dressingul va avea un aspect ordonat și plăcut.

4. Grupează obiectele vestimentare de același fel, adică bluze la bluze, pulovere la pulovere, tricouri la tricouri etc. Este o metodă foarte practică, care te va ajuta să păstrezi zi de zi ordinea în dressing și să găsești dintr-o privire ceea ce cauți.

5. Ține la îndemână hainele preferate sau pe cele pe care le folosești cel mai des.

6. Păstrează lenjeria și șosetele în cutii/săculeți de bumbac.

7. Separă pantofii și accesoriile de haine. Oricât de mic ar fi dressingul tău, este esențial să respecți această regulă, dacă vrei ca ordinea să “domnească” permanent în acest spațiu, și nu ocazional.

8. Depozitează încălţămintea în pantofare sau, la modul ideal, în cutii etichetate, care îţi vor simplifica misiunea de a găsi în câteva secunde încălțările de care ai nevoie.

9. Pentru genţi, curele, eşarfe, ochelari de soare şi bijuterii, alocă un corp de mobilier separat, prevăzut cu tot felul de cutii, cutiuţe și agățători, unde să le așezi pe “căprării”.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like