6 sfaturi pentru a-ți spori confortul în locuință

Total
0
Shares

În contextul pandemiei de coronavirus și al muncii de acasă, nu-i așa că și tu îți petreci majoritatea timpului în interiorul locuinței? Prin urmare, ai nevoie de un spațiu cât mai confortabil și primitor, care să îți dea permanent o stare de bine. Cum poți obține un astfel de ambient? Citește articolul nostru și descoperă sfaturile pe care ți le-am pregătit!

1. Amenajează spațiul interior așa cum îți place

Confortul este, fără doar și poate, o chestiune subiectivă, așa că, pentru a te simți cât mai bine în casa ta, amenajează-ți căminul într-un stil care te reprezinte întru totul. Indiferent că preferi designul clasic, rustic, minimalist, industrial etc., cel mai important este să-i faci loc în locuința ta într-un mod unitar și armonios. De asemenea, reține că la senzația de confort contribuie într-o foarte mare măsură culorile în care alegi să zugrăvești pereții. Mai exact, cea mai recomandată pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă este o paletă cromatică deschisă, axată pe nuanțe de alb, crem, bej, gri deschis, galben pai. Desigur, la confortul ambiental au un cuvânt de spus și celelalte elemente de decor, respectiv materialele, piesele de mobilier, corpurile de iluminat, accesoriile textile și decorațiunile pe care le folosești.


Foto: Mezoni

2. Alege finisaje de calitate

Calitatea înseamnă, așa cum bine știi, mai mult confort. Prin urmare, investește în finisaje de cea mai bună calitate și nu vei regreta. Pe lângă starea de bine pe care ți-o oferă, acestea vin și cu alte avantaje extraordinare, precum rezistența în timp și aspectul estetic deosebit. Nu mai este cazul să îți argumentăm de ce ar trebui să alegi parchetul din lemn masiv în locul celui din lemn melaminat. Sau tâmplăria din lemn în locul celei din PVC.

3. Optează pentru mobilier comod

Să fie cât mai confortabile! – acesta este motto-ul care ar trebui să stea la baza alegerii pieselor de mobilier, obiecte care sunt responsabile în mod direct de confortul tău fizic. Fie că preferi să ai în living o canapea fixă, extensibilă sau modulară, cel mai important este ca aceasta să fie cât mai comodă. Altfel spus, trebuie să fie și moale, pentru a te putea relaxa în ea, dar și fermă, pentru a-ți asigura suportul lombar necesar. Dacă ai loc în living, completează canapeaua cu un fotoliu asortat sau dintr-un set diferit, numai bun pentru citit.
În dormitor, te sfătuim să acorzi o importanță maximă saltelei, pentru că, în definitiv, aceasta este principala “vinovată” de confortul tău în timpul nopții și de un somn odihnitor. Și de data aceasta, recomandarea noastră este să investești într-un produs de cea mai bună calitate, ales în funcție de nevoile tale, care să-ți asigure și confort, și suport pentru coloană.

4. Asigură un iluminat potrivit

Pentru a te bucura de un plus de confort la nivel vizual, este musai să ai în fiecare încăpere o lumină adecvată activităților desfășurate acolo. De exemplu, în living îți trebuie cel puțin două surse de lumină diferite. Astfel, pentru iluminatul general, ai nevoie de o lumină puternică, furnizată de o lustră, de un candelabru sau de un pendul, pentru lectură îți trebuie un lampadar, iar pentru a contura o atmosferă cosy sunt necesare câteva lumânări ori felinare aprinse.


Foto: Shutterstock

5. Delectează-ți simțurile

Așa cum aminteam mai sus, la confortul ambiental contribuie nu doar culorile, ci și celelalte elemente folosite în amenajare, precum și modul în care le combini. Astfel, accesoriile textile îți pot amplifica starea de bine la nivel vizual și tactil, prin cromatica, textura și imprimeul în care le alegi. Așadar, nu ezita să completezi decorul cu perdele și draperii, cu o husă pentru canapea, pleduri moi, pernuțe decorative și cu un covor deosebit, bineînțeles toate asortate unele cu altele și în acord cu restul ambientului.
Chiar dacă par nesemnificative, detalii precum mirosurile plăcute și muzica faină pot veni și ele cu un plus la capitolul atmosferă și confort. Nu lăsa nicio zi să treacă fără să îți răsfeți simțurile cu ajutorul aromaterapiei, al lumânărilor parfumate, potpuriurilor și al melodiilor preferate.

6. Menține ordinea în casă

În toată casa! Nu doar în încăperile principale, ci și în cele auxiliare, precum holuri sau debarale. În acest fel vei avea un spațiu interior organizat, aerisit și, automat, mai confortabil.

Foto deschidere: Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like