10 idei utile și frumoase pentru camera copiilor

Total
0
Shares

Transformă camera copiilor într-un tărâm de poveste, colorat și distractiv. Nu este greu deloc! Ai la dispoziție o mulțime de idei frumoase care așteptă să-și găsească locul în universul prichindelului tău. Citește acest articol și vei descoperi câteva dintre ele.

Amenajarea spațiilor destinate celor mici este o misiune foarte plăcută, care trebuie să țină cont nu doar de aspectul decorativ, ci și de cel practic. Altfel spus, în afară de respectarea unor reguli ce țin de cromatică, armonie și simetrie, trebuie să ai în vedere și reguli referitoare la funcționalitate, confort și siguranță. Apoi, este foarte important ca toate elementele de decor – piese de mobilier, depozitare, accesorii, decorațiuni – să fie alese în funcție de vârsta și nevoile copilului, pentru a-l ajuta să se dezvolte cât mai armonios.

Acum, că am trasat în câteva fraze aspectele pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când amenajezi/reamenajezi camera copiilor, hai să descoperim împreună 10 idei ușor de pus în practică!
Însă nu înainte de a-ți spune că tot ce ai nevoie pentru amenajarea camerei juniorului tău găsești aici.

1. O problemă cu care se confruntă majoritatea părinților este aceea că, pe măsură ce copilul crește, trebuie să investească periodic în alt decor. De ce să consumi resurse prețioase, când poți să alegi din start o amenajare care să crească odată cu cel mic? Aceasta constă într-un ambient neutru, în nuanțe deschise și calde, completat de un decor simplu, dar vesel, care să poată fi schimbat ușor în fiecare etapă de creștere a juniorului, plus mobilier modular/multifuncțional, care să poată fi folosit nu doar în perioada când copilul este bebeluș, ci și mai târziu, când merge la grădi’ sau chiar la școală.

2. Înainte de a fi confortabile și frumoase, camerele de copii mici trebuie să fie sigure. Altfel spus, toate elementele de decor trebuie să fie realizate din materiale naturale și să aibă un design prietenos cu bebe (de exemplu, pătuțul, masa de înfășat și scăunelul în care mănâncă trebuie să aibă colțurile rotunjite).

3. Dacă puștiul tău se află la vârsta la care descoperă lumea, surprinde-l cu un decor de perete spectaculos, ales, bineînțeles, în funcție de preferințele sale. De exemplu, dacă este fascinat de universul intergalactic, adu-i planetele și galaxiile aproape, prin intermediul unui fototapet tematic, lipit pe peretele de fundal al patului. Iar pentru ca atmosfera să fie de-a dreptul „wow!”, adaugă în amenajare o lenjerie de pat din aceeași „poveste”.

4. Și pentru că tot suntem la capitolul pereți care spun povești, avem și pentru fetițe o idee. De data asta, una plină de culoare. Dacă mica ta prințesă este fascinată de unicorni fermecați, atunci transpune-i pasiunea într-o amenajare multicoloră, în care vedete să fie unicornii și culorile curcubeului.

5. Preșcolarii și școlarii aflați la început de drum în ceea ce privește cunoașterea tainelor alfabetului și matematicii vor fi absolut încântați să descopere că în micul lor univers a apărut o tablă de scris, pe care pot exersa în voie literele și cifrele sau pe care pot desena.

6. Nu-i așa că ți-ai dori ca cei mici să se joace mai mult în camera lor decât în restul casei? Uite care e soluția: un covor cu model șotron multicolor. Acesta îi va ține ocupați cu joaca cât e vacanța de lungă și totodată se va integra perfect în decor.

7. Un cort de joacă este alegerea cea mai bună dacă vrei să le stimulezi prichindeilor imaginația să se joace de-a prinții și prințesele, de-a indienii sau de-a exploratorii. Cu siguranță, acesta va deveni noul lor loc preferat pentru a citi povești sau pentru a dormi după-amiaza.

8. Dacă spațiul locativ dedicat juniorului tău este generos, ar fi păcat să nu-i amenajezi un loc deosebit pentru dormit și jucat, în formă de căsuță. Copilul va fi încântat să coboare și să urce scările pentru a ajunge în dormitorul de la etaj sau în zona de joacă aflată dedesubt.

9. Deși poate părea nepotrivită pentru camera copiilor, alegerea fundalului și a mobilierului în nuanțe neutre, precum alb, bej sau gri, îți permite să introduci în decor orice fel de accente cromatice. Astfel, prin intermediul accesoriilor textile și al jucăriilor tematice, puștiul tău va călători cu imaginația pe tărâmuri de poveste.

10. Locurile de depozitare sunt întotdeauna binevenite în camera năzdrăvanilor. Important este să fie ușoare, colorate și animate cu tot felul de desene care să-i atragă să învețe de mici să-și țină jucăriile în ordine.


Foto: Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like