Pentru cei pasionați de cooking, bucătăria reprezintă cel mai important spațiu din casă, având în vedere că aici pot da frâu liber creativității, experimentând cele mai delicioase preparate culinare. La reușita acestora contribuie, bineînțeles, calitatea ingredientelor, priceperea bucătarului, echipamentele performante, precum și accesoriile pentru bucătărie folosite.
Indiferent că suntem posesorii unei bucătării moderne obișnuite sau semiprofesionale, ar trebui să investim nu numai în piese de mobilier, finisaje și aparate electrocasnice premium, ci și în accesorii cât mai practice, care să ne simplifice munca atunci când gătim. În momentul actual, în categoria accesoriilor regăsim o mare varietate de produse care îmbină excelent funcționalitatea cu designul atractiv și care se potrivesc oricărui stil de amenajare a bucătăriei. Exemple? Sunt foarte multe! Noi ne vom rezuma doar la câteva dintre ele.
6 accesorii pentru bucătărie care transformă gătitul în joacă
1. Tocătoare super-igienice
Tocătoarele sunt cele mai solicitate suprafețe de lucru din bucătărie și, prin urmare, cele mai expuse la uzură și la acumularea de bacterii. Soluția? Un tocător prevăzut cu o sită din silicon ce permite scurgerea apei ne va ajuta să tocăm, tăiem și mărunțim în condiții igienice. Sau un tocător cu 4 tăvițe, fiecare marcată cu câte un simbol alimentar pentru prepararea igienică a fructelor, legumelor și cărnii. Practic, acestea nu se vor mai amesteca, iar riscul de transfer al bacteriilor se va reduce la minimum.
Foto: Mezoni
Foto: Mezoni
2. Uscător de salată versatil
De ce să ne mulțumim cu o salată plină de apă, care se înmoaie în momentul în care îi adăugăm dressingul, când putem savura o salată uscată, proaspătă și crocantă? Un uscător de salată este un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie actuală, având în vedere că vine cu multe beneficii pentru sănătatea și… portofelul nostru (din momentul în care îl achiziționăm, nu mai este nevoie să cheltuim banii pe salată la pungă). În plus, putem folosi acest gadget pentru a usca nu numai salată, ci și spanac, ștevie, urzici, lobodă, leuștean, mărar, pătrunjel, busuioc etc.
Foto: Mezoni
3. Mașină manuală pentru paste
Cine nu iubește pastele!? Sunt, cu siguranță, printre cele mai gustoase preparate. Însă atunci când le facem în casă, manual, cu ajutorul unei mașini speciale, avem garanția că folosim ingrediente proaspete, de cea mai bună calitate, și că putem experimenta o varietate de rețete (lasagna, fettuccine, tagliatelle etc.). Pe lângă toate acestea, o mașină manuală pentru paste ne ușurează munca și ne reduce considerabil timpul de lucru.
4. Dispenser pentru băuturi
Inedit în bucătărie poate fi și un dispenser pentru băuturi. Foarte util și pentru mesele în familie, și pentru micile petreceri cu prietenii, acest accesoriu are marele avantaj că ne permite să ne servim singuri atunci când dorim. Și apoi, umplut cu limonadă, oferă bucătăriei un aer exotic, ce ne duce cu gândul la vară. Putem opta fie pentru un model cu un singur rezervor, fie pentru unul cu două rezervoare, pentru două băuturi diferite – de exemplu, într-unul putem pregăti limonadă, iar în celălalt – un cocktail.
Foto: Mezoni
Foto: Mezoni
5. Protecție pentru perete
Zona aragazului este „cenușăreasa” bucătăriei, având în vedere că trebuie să facă față mereu temperaturilor foarte ridicate, aburilor, stropilor și petelor de mâncare. O suprafață realizată din sticlă termorezistentă reprezintă o soluție practică și rapidă, ce protejează eficient peretele din spatele aragazului, împiedicând în același timp apariția bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Protecția se montează ușor, se curăță și mai ușor și poate fi aleasă într-un design plăcut, în ton cu amenajarea bucătăriei noastre.
Foto: Mezoni
Tot pentru zona aragazului putem să alegem un set compus din două protecții, potrivite pentru toate tipurile de plite și executate din sticlă termorezistentă, cu înălțimea ajustabilă, pe care să le folosim și ca extensie suplimentară la blat, pentru prepararea alimentelor. Avantaje? Au suprafața non-poroasă, sunt rezistente la zgârieturi, respectă cele mai înalte cerințe igienice și, apoi, au un aspect plăcut.
Foto: Mezoni
6. Tablă de scris
De ce să avem o tablă de scris în bucătărie? Pentru că este foarte utilă: pe ea putem nota tot felul de rețete, lista de cumpărături, dar și mesaje pentru cei dragi. Apoi, pentru că un astfel de accesoriu inedit oferă bucătăriei o amprentă contemporană, foarte trendy. Pentru a obține o asemenea suprafață, avem nevoie de o vopsea specială, cu efect de tablă de scris, pe care o putem aplica fie pe un perete (sau pe o porțiune de perete), fie pe un obiect căruia vrem să-i dăm o față nouă (de exemplu, pe ușa frigiderului sau pe ușa unui dulap).
Foto deschidere articol: Shutterstock