Deco: schimbări mărunte cu efecte mari

Total
0
Shares

De ceva vreme, simți nevoia să oferi un aer proaspăt căminului tău, însă nu te încântă deloc ideea de a-ți da casa și bugetul peste cap? Te înțelegem perfect! Însă ce spui dacă ai interveni doar la nivelul decorului? Câteva accesorii și decorațiuni interioare noi, alese și așezate inspirat, vor face minuni!

Soluțiile și trucurile decorative pe care ți le propunem în cele ce urmează sunt ușor de realizat, nu presupun mult timp și efort pentru a fi puse în practică și, foarte important, nu îți golesc portofelul – necesită o investiție mică. Cât privește rezultatul, acesta este uimitor.

Hol
Holul este un spațiu-tampon între exterior și interior și, ca atare, trebuie să fie în primul rând practic. Însă întotdeauna este loc și pentru decor, oricât de mic și îngust ar fi holul. Un cuier cu un design inedit, o decorațiune de perete care să-ți ureze „bun-venit!” de fiecare dată când ajungi acasă, o oglindă cu o ramă frumoasă sau un sticker deosebit (poate să fie un citat care te inspiră, un mesaj motivațional sau un imprimeu vesel) sunt doar câteva dintre ideile simple, dar de mare efect, care vor imprima zonei de intrare multă personalitate.


Foto: Mezoni

Tot în zona holului există un element constructiv care adesea se „pierde” în decor. Ne referim, bineînțeles, la scara interioară, care, cu un pic de creativitate, poate deveni piesa de rezistență a locuinței. Mai exact, poți „îmbrăca” treptele cu un material textil ales în ton cu ambientul interior, dar și cu designul scării. De asemenea, poți să personalizezi contratreptele cu vopsea colorată, cu bucăți de tapet rămase de la reamenajările anterioare sau cu stickere. La final, îți garantăm că vei spune: „wow!”

Living
Încăperea unde îți petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă și unde îți primești prietenii trebuie să arate mereu bine. Dacă simți că acest spațiu este prea monoton sau prea impersonal, a sosit momentul să iei măsuri. O soluție la îndemână, care va schimba imediat atmosfera, o reprezintă decorațiunile de perete, adică: tablouri, fotografii, postere, stickere, tapet, foto-tapet etc. Practic, tot ce trebuie să faci este să alegi cu atenție soluția decorativă care crezi că-ți va scoate din anonimat livingul și să o amplasezi pe un perete cu vizibilitate maximă.


Foto: Mezoni

O altă „rețetă” simplă pentru un refresh rapid este adăugarea în amenajare a câtorva perne decorative noi, în culori vesele, și a unui pled asortat. Și pentru că tot am adus vorba de accesorii textile, uite încă o intervenție minoră, dar cu impact major: înnoiește ambientul cu un set de draperii frumoase, ale căror culori și imprimeuri să se regăsească la pernuțele de pe canapea sau la husele fotoliilor. Ai grijă însă să nu exagerezi, pentru că, după cum știi, ce e mult strică.

Bucătărie
Piesele de mobilier și aparatele electrocasnice din bucătărie au căpătat un aer obosit, „presărat” cu pete, zgârieturi și rugină? Nici nu ne miră, având în vedere că zi de zi trebuie să facă față aburului provenit de la pregătirea mâncării, umidității ridicate și uzurii. Știm că nu e momentul potrivit să le înlocuiești, așa că îți propunem un truc ieftin, cu ajutorul căruia vei da o față nouă acestor obiecte: acoperă-le cu folie autocolantă și vor arăta ca în prima zi. Folia autocolantă se găseșe de cumpărat într-o mare varietate de culori, modele și texturi, așa că depinde doar de tine ce alegere faci.

De asemenea, atmosfera din bucătărie poate fi însuflețită extrem de ușor prin achiziționarea unei vesele multicolore și expunerea acesteia pe un raft deschis, prin vopsirea în culori tonice a unor elemente de decor vechi sau care nu ies cu nimic în evidență (etajere, scaune, masă etc.) sau prin amenajarea pe pervaz a unui colț verde, care să îți furnizeze plante aromatice proaspete pentru rețetele preferate.


Foto: Mezoni

Dormitor
Cum poți să împrospătezi fără efort decorul din dormitor? Schimbă lenjeria de pat uni cu alta mai atractivă, decorează peretele de fundal al patului cu un tapet/foto-tapet deosebit, vopsește vechiul calorifer din fontă într-o culoare plăcută, în acord cu amenajarea, aplică pe ușile dulapului o folie adezivă cu efect de oglindă, care să creeze iluzia că încăperea este mai mare, și, nu în ultimul rând, înfrumusețează spațiul cu ajutorul câtorva decorațiuni ca aceasta.


Foto: Mezoni

Baie
Nici în baie nu e nevoie de șantier, meșteri și bani mulți pentru a-i oferi un suflu fresh. Ca și în cazul celorlalte încăperi ale locuinței, și aici poți miza pe puterea unor accesorii noi și colorate: o perdea de duș, un set de prosoape, un halat moale și pufos, câteva coșulețe/recipiente și lumânări vor transforma baia dintr-un spațiu banal într-o adevărată oază de relaxare și răsfăț pentru simțuri.


Foto: Pixabay

Foto deschidere articol: Mezoni

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like