Finisaje atipice pentru o baie cu personalitate

Total
0
Shares

Baia este în același timp o încăpere funcțională și o oază de relaxare, care merită o amenajare deosebită, realizată cu finisaje, piese de mobilier pentru baie și accesorii de cea mai bună calitate. Fiind vorba despre un spațiu intim, unde suntem doar noi cu noi, este extrem de important ca decorul său să ne reflecte cât mai mult stilul de viață și personalitatea.

Dacă în vremurile de tristă amintire majoritatea băilor arătau cam la fel (erau placate cu faianță albă/bleu din podea până în tavan), în momentul actual, avem la dispoziție o infinitate de finisaje menite să ne ajute să transformăm această încăpere într-una spectaculoasă. În continuare îți prezentăm câteva dintre aceste soluții, care în mod sigur îți vor scoate baia din anonimat.

Vopsea
Dacă nu îți place ideea de a avea în baie faianță pe pereți, poți alege să finisezi aceste suprafețe cu vopsea lavabilă rezistentă la apă. Chiar dacă nu reprezintă o soluție revoluționară, clasica vopsea îți oferă posibilitatea de a-ți personaliza baia așa cum dorești, și asta datorită faptului că este disponibilă într-o mare varietate de culori/nuanțe, cu texturi mate sau lucioase. În plus, are un preț accesibil și îți permite să schimbi rapid și ușor decorul, în caz că te-ai plictisit de el.

Tapet
În mod normal, nu te-ai aștepta să întâlnești tapet în baie, având în vedere că acest finisaj este realizat din hârtie sau material textil, care nu rezistă la aburi și umezeală. Și totuși, grație noilor tehnologii de fabricare, în magazinele de home & deco găsești inclusiv tapet rezistent la condițiile amintite. Așadar, ai undă verde să folosești această soluție decorativă și în baie. Pentru un efect spectaculos, alege un tapet cu un imprimeu deosebit și aplică-l fie pe un singur perete (în zona lavoarului sau a căzii), fie pe toți pereții. Eventual, completează amenajarea cu câteva accesorii (de exemplu, cu oglinzi de baie supradimensionate sau cu un design deosebit) și decorațiuni de baie în ton cu tapetul. Rezultatul va fi impresionant.

Microciment
De curând intrat pe piața materialelor de construcții autohtone, microcimentul se numără printre cele mai inovatoare finisaje, pe care îl poți utiliza în orice încăpere din locuință, dar mai ales în spații umede ca baia și bucătăria. Vorbim despre o soluție revoluționară, extrem de versatilă, rezistentă și totodată decorativă, care nu necesită decopertarea vechilor finisaje și care aderă excelent pe orice suport. Cu acest material care se aplică manual, într-un strat de numai 3 mm, poți finisa pereții, pardoseala și chiar obiectele sanitare din baie, obținând suprafețe continue, fără rosturi, 100% impermeabile, mult mai rezistente la umiditate și uzură decât finisajele tradiționale și cu un design unic.

Lemn
În momentul actual, este bine cunoscut trendul de a integra natura în designul de interior. Dacă vrei să ții pasul cu tendințele și să te simți mereu conectat/ă la natura înconjurătoare, te sfătuim să incluzi lemnul în amenajarea băii. Acest material va face minuni chiar și cu cel mai rece ambient, transformându-l într-unul cald, confortabil și fermecător. Atenție însă! Indiferent unde îl vei folosi – pereți, pardoseală, mobilier, accesorii pentru baie precum acesta etc. –, lemnul trebuie tratat în prealabil pentru a rezista la umezeală.
Uite și o sugestie legată de întrebuințarea cât mai originală a lemnului în acest spațiu: în locul clasicului dulap pentru baie, montează sub lavoar blaturi obținute din trunchiuri de copac. Vor arăta senzațional!

Plante
O altă idee care va avea garantat un impact vizual extraordinar este să faci loc în baia ta unei zone verzi, realizată cu plante naturale (mușchi și licheni stabilizați, specii urcătoare etc.).
Pentru crearea unui perete vegetal ca cel din imaginea de jos, îți recomandăm să iei legătura cu o firmă specializată în asemenea lucrări. Care sunt beneficiile pe care ți le oferă un astfel de aranjament viu, în afară de estetica inedită imprimată băii? Ei bine, un perete vegetal vine cu foarte multe avantaje. Uite-le pe cele mai importante: îmbunătățește calitatea aerului, dezumidifică în mod natural aerul, se întreține foarte simplu.

Foto: Shutterstock

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like