Cum să imprimi interiorului un aer vesel

Total
0
Shares

Aplicarea unei vopsele colorate pe pereții din living, care să-ți aducă în casă soarele estival, înlocuirea accesoriilor textile cu altele mai atrăgătoare (covoare colorate, draperii cu imprimeuri, pernuțe multicolore etc.) sau adăugarea în amenajare a unor obiecte cu un design ludic/funny sunt doar câteva dintre ideile decorative care îți pot înveseli locuința.

În caz că nu știai până acum, atmosfera de acasă își pune amprenta asupra ta mai mult decât îți imaginezi, influențându-te la nivel psihic și comportamental. Să luăm drept exemplu, pe de o parte, un spațiu întunecos, amenajat în culori terne, auster și, pe de altă parte, un spațiu luminos, decorat în culori vibrante și cu obiecte frumoase. În primul te vei simți mai mereu obosit, lipsit de inspirație și chiar deprimat, în timp ce în al doilea vei fi plin de energie, creativ și optimist. Iată, așadar, de ce ar trebui să alegi să locuiești într-un interior vesel, cald și primitor. Ce soluții ai la dispoziție pentru a adăuga căminului tău un aer jovial, fără să îți dai casa și bugetul peste cap, descoperi în cele ce urmează:

1. Îndrăznește să folosești culori vesele
Culorile vibrante, precum galben, portocaliu, roșu, turcoaz, verde etc., ar trebui utilizate mai des în decorul interior, având în vedere că oferă multă personalitate spațiului și emană o energie pozitivă. Să luăm exemplul portocaliului, care, potrivit psihoterapeuţilor, este una dintre cele mai benefice culori din paleta cromatică. Cu el mergi la sigur dacă vrei să înveselești rapid livingul, de exemplu. Este suficient să-l aplici pe un singur perete, pentru a anima și dinamiza atmosfera. În ceea ce privește combinarea cu alte culori, îi poți alătura: albastru, verde, bleu, gri, bej, crem.

2. Apelează la imprimeuri atrăgătoare
Dacă ți se pare că ambientul în care îți petreci majoritatea timpului este prea monoton, a venit momentul să iei măsuri. Câteva accesorii textile cu imprimeuri colorate (motive florale, geometrice, etno etc.) vor aduce negreșit buna-dispoziție în casa ta. O recomandare de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să obții un rezultat armonios: alege perdele colorate/draperii colorate, ale căror imprimeuri să fie coordonate/asortate cu cele ale pernuțelor de pe canapea. Totuși, ai grijă să nu exagerezi cu pattern-urile. Dacă sunt prea multe și prea diferite, vor crea un decor dizarmonic, încărcat și obositor.

3. Animă pereții cu cele mai frumoase decorațiuni
Pereții sunt asemenea unor foi albe de hârtie care așteaptă să prindă viață. Cea mai simplă modalitate de a-i însufleți o reprezintă decorațiunile de perete: tablouri, fotografii, postere, desene realizate de cei mici, stickere, mesaje motivaționale, citate haioase. Alege aceste obiecte cu grijă, în funcție de temă, de cromatică sau de restul decorului, și expune-le pe peretele cu cea mai bună vizibilitate din cameră. Pentru inspirație, privește imaginea de mai jos, unde tablourile intră într-o relație de armonie perfectă cu obiectele din încăpere (canapea, pernuțe, covoare multicolore).

4. Înconjoară-te de natură
Florile și plantele în general sunt o sursă extraordinară de prospețime și culoare, care te vor încărca zi de zi cu bună-dispoziție și multă energie. Dacă ai un pervaz mai lat nevalorificat, umple-l cu plantele preferate. Pentru a înveseli și mai mult atmosfera, așează plantele în ghivece colorate sau personalizate cu tot felul de desene ori mesaje.

5. Fă loc în decor obiectelor simpatice
Nu ne referim numai la decorațiuni haioase, care, desigur, imprimă amenajării o notă jovială, ci și la obiecte mai speciale, cu un aer ludic, precum pouf-uri în culori vibrante și super-comode, un hamac care să te “teleporteze” pe o plajă exotică sau un leagăn în care să te dai de fiecare dată când ai nevoie de un răgaz pentru inspirație.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like