Master chef în patiserie – gadgeturi pentru cele mai aromate deserturi

Total
0
Shares

Una dintre pasiunile tale este ca în fiecare weekend să încerci noi rețete de fursecuri, prăjituri și torturi? Atunci înseamnă că ai nimerit unde trebuie! În acest articol găsești mai multe recomandări de accesorii și ustensile cu ajutorul cărora vei obține, de la prima încercare, cele mai aromate și delicioase deserturi.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, este momentul cel mai potrivit să vorbești cu Moșu’ să-ți aducă un set de gadgeturi de cea mai bună calitate pentru patiserie/cofetărie, ușor de manevrat și care să reziste în timp. Cu acestea, îți va fi mult mai ușor să pregătești cele mai bune și atrăgătoare dulciuri pentru tine și cei dragi. Uite o listă cu ustensilele pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână dacă vrei să obții rezultate savuroase, dar și aspectuoase!

Spatulă – alege neapărat una din silicon, care să facă față cu succes și temperaturilor ridicate! Indiferent de desertul pe care îl pregătești, cu ajutorul unei spatule din silicon, nu va rămâne nici urmă de aluat, cremă, ciocolată sau frișcă pe pereții recipientului.

Sucitor – chiar dacă pare rudimentar, comparativ cu accesoriile și ustensilele de ultimă oră, sucitorul este un instrument de bază necesar, fără de care nu vei putea întinde perfect aluatul. Poți opta atât pentru un model simplu, tradițional, cât și pentru unul prevăzut cu diverse figurine, ideal pentru a obține produse de patiserie cu un aspect remarcabil.

Diferite modele de forme și tăvi – acestea pot fi realizate din oțel, inox, teflon, ceramică sau silicon, pot avea forme și dimensiuni diferite, pereți ficși sau detașabili. Pe lista obligatorie poți pune forme pentru brioșe, forme pentru tort și o formă pentru prăjituri/tavă pentru prăjituri. Recomandarea noastră este să investești în mai multe forme din silicon. Sunt foarte rezistente, sigure pentru sănătate, se curăță ușor și, în plus, nu ocupă mult spațiu.

Discuri de patiserie – atunci când ești pasionat de patiserie și/sau cofetărie, este obligatoriu să existe în bucătăria ta și asemenea accesorii. De toate mărimile și înălțimile! Pentru că în ele vei coace blaturile și tot în ele vei monta torturile sau prăjiturile.

Poșuri, șprițuri și duiuri – cu ajutorul lor vei face bezele, biscuiți, pișcoturi, vei orna prăjiturile și vei crea cele mai frumoase decoruri pentru torturi, așa că pune-le neapărat pe lista ta de „must-have”.

Platou rotativ – un astfel de accesoriu reprezintă un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de ornarea torturilor sau a prăjiturilor, având în vedere că se poate roti în ambele direcții, ușurându-ți foarte mult munca.

Cântar digital – pentru ca dulciurile să iasă așa cum îți dorești, adică delicioase și aspectuoase, ingredientele trebuie folosite exact în cantitățile recomandate în rețetă. Așa cum bine știi, câteva grame de făină în plus sau minus pot influența radical rezultatul. Prin urmare, ai nevoie de un cântar digital de înaltă calitate. De exemplu, poți alege un model care să fie foarte ușor de utilizat, pliabil și să aibă un design original, care să îți economisească spațiul și să îți ușureze depozitarea în sertare sau dulapuri.

Mixer profesional cu bol – orice master chef în devenire în domeniul patiseriei sau cofetăriei își dorește un mixer profesional cu bol, super-performant, care să facă singur treaba cea mai grea: să bată ouăle, frișca, să frământe aluatul etc. Chiar dacă trebuie să bagi mâna adânc în buzunar pentru a cumpăra o astfel de mașinărie, îți garantăm că nu o să îți pară rău că ai făcut  o asemenea investiție.

Aparat pentru biscuiți/fursecuri – biscuiții și fursecurile sunt dulciurile pe care îți place să le faci cel mai des, cu atât mai mult în perioada sărbătorilor. În plus, cei mici le adoră. Tocmai de aceea, îți recomandăm un aparat special, precum acesta, care te va ajuta să realizezi cei mai buni și atractivi biscuiți, iar astfel să te transformi într-un adevărat maestru patiser.

Foto: Shutterstock

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like