Organizare în baie – idei și soluții practice

Total
0
Shares

Fără o bună organizare în baie, această încăpere, căreia i se alocă de obicei o suprafață mică sau chiar foarte mică, ar fi nefuncțională și, prin urmare, nu ar răspunde nevoilor noastre. Ce soluții și idei îți stau la dispoziție pentru a ordona diversele lucruri pe care le depozitezi aici, astfel încât să păstrezi baia aerisită și plăcută, afli din acest articol.  

Produsele de igienă, cosmeticele, aparatele de întreținere corporală, medicamentele, prosoapele și halatele de baie, coșul cu rufe pentru spălat, plus articolele de curățenie și multe alte obiecte își găsesc locul în baie. De fapt, mai corect spus, supraaglomerează spațiul băii, dând naștere unei atmosfere obositoare și unor situații neplăcute – oare de câte ori nu ți s-a întâmplat în ultima săptămână să îți consumi timpul, energia și nervii căutând un anumit lucru în baie? Soluția? O organizare cât mai eficientă!

Idei simple pentru organizarea băii
Mai întâi de toate, te sfătuim să identifici spațiile libere din baie și să încerci să le valorifici la maximum. Sigur există zone neexploatate care abia așteaptă să devină funcționale!
Primul loc spre care ar trebui să-ți îndrepți atenția este lavoarul. Dacă ai optat pentru un model suspendat, atunci dedesubt a rămas loc suficient pentru amplasarea unui dulăpior prevăzut cu rafturi, în care să depozitezi prosoapele și halatele de baie. De asemenea, poți monta un dulăpior și deasupra lavoarului. Cel mai bine ar fi să mergi pe varianta unui corp de mobilier prevăzut cu oglindă, întrucât, pe lângă spațiul util pe care ți-l furnizează, îți dă și iluzia că baia este mai mare decât în realitate. Acest dulăpior este ideal pentru a “găzdui” produsele de igienă facială, orală, produsele de make-up și medicamentele.


Apoi, îți recomandăm să te orientezi spre zona de deasupra ușii sau spre cea de deasupra vasului de WC. Aici poți monta un suport de perete, o poliță sau mai multe polițe, pe care să-și găsească locul la vedere sau în cutii tot felul de obiecte necesare în baie (hârtia igienică, aparatele de întreținere corporală etc.).
Nu în ultimul rând, focusează-te pe colțuri, care îți pot oferi extra-spații de depozitare foarte utile. De exemplu, în zona căzii de baie sau a dușului, ai posibilitatea să instalezi etajere de colț, care te vor ajuta să ai mereu la îndemână produsele de îngrijire.

Pentru a avea o baie practică și aerisită, nu este suficient să creezi noi spații de depozitare, ci trebuie să pui ordine și în lucruri, în așa fel încât să găsești dintr-o privire ceea ce cauți.
Mai exact, este foarte important să grupezi obiectele pe categorii și să le amplasezi în funcție de frecvența utilizării lor. Astfel, pentru a nu aglomera baia la nivel vizual, păstrează la vedere doar produsele pe care le folosești cel mai des, precum săpunul, gelul de duș, șamponul, pasta și periuța de dinți, prosoapele. Restul de articole destinate igienei, întreținerii și înfrumusețării (măștile pentru față sau păr, dischetele și loțiunea demachiantă, deodorantele, parfumurile, produsele de machiaj etc.) pot sta foarte bine ascunse în dulăpioare, în organizatoare speciale, concepute cu sertare sau compartimente, ori în cutii.

Un alt sfat menit să degreveze baia: renunță să mai ții în spațiul său acele lucruri de care nu ai neapărat nevoie. De ce să ocupi rafturile cu truse de machiaj, parfumuri și sticluțe de ojă, când poți le faci loc în zona de budoar din dormitor? Sau de ce să aglomerezi zona de lângă vasul de WC cu recipiente și soluții pentru curățenie, când le poți muta în debaraua de lângă? Dacă însă ai în baie mașina de spălat rufe, atunci îți va fi de mare ajutor un suport ca acesta, prevăzut cu două polițe, pe care vei putea depozita în ordine toate produsele de curățenie, plus multe alte obiecte și accesorii pentru baie.

Creativitatea, soluțiile de depozitare potrivite și păstrarea lucrurilor în ordine sunt “secretul” pentru a avea zi de zi o baie bine organizată, practică și plăcută, indiferent de dimensiunile acesteia.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like