Organizarea cosmeticelor – sfaturi utile

Total
0
Shares
Looking herself into the mirror and doing her make-up

Ești pasionată de produsele de frumusețe și îți place să-ți cumperi constant cosmetice pentru a experimenta cele mai noi machiaje? Dacă da, atunci înseamnă că, cel mai probabil, și tu te confrunți cu lipsa spațiului de depozitare a acestor produse. Care sunt soluțiile cele mai bune pentru a le organiza cât mai eficient, astfel încât să ai loc pentru toate și să găsești dintr-o privire ceea ce cauți, îți spunem noi în continuare.

Cosmeticele sunt exact ca hainele sau accesoriile. Se tot adună și, la un moment dat, îți dai seama că sunt atât de multe, încât te împiedici de ele prin toată casa – pe rafturile și în dulăpiorul din baie, pe măsuța de toaletă din dormitor, pe consola cu oglindă de pe hol, în sertarele din bibliotecă etc. Prin urmare, nu e de mirare că, atunci când îți trebuie o anumită sticluță cu ojă, trebuie să dai casa cu fundul în sus pentru a o găsi. E momentul să schimbi această stare de fapte, care nu e benefică nici pentru aspectul locuinței tale, nici pentru psihicul tău, nici pentru psihicul partenerului tău de viață. Totul este să știi că organizarea reprezintă cuvântul-cheie.


Foto: Pixabay

Soluții pentru o zonă de make-up ordonată
Dacă simți nevoia să reinstaurezi ordinea și disciplina printre cosmeticele tale, dar nu știi cum trebuie să procedezi, sfatul nostru este să începi prin a face curățenie. Cu siguranță, există produse care s-au terminat sau care au expirat de mult timp, dar pe care încă nu ai apucat să le arunci. Tot acum, îți recomandăm să renunți la lucrurile uzate – bureți, pensule etc. – și să pui deoparte, pentru donat, cosmeticele pe care le ai în dublu exemplar sau pe cele pe care le ții din inerție, în ideea că, la un moment dat, poate, le vei folosi: farduri, rujuri, sticluțe cu ojă, parfumuri etc. Cu alte cuvinte, păstrează numai acele lucruri care îți plac foarte mult și de care ai realmente nevoie.

În urma acestei curățenii generale, vei fi uimită cât spațiu liber vei câștiga. Acesta trebuie însă gestionat cât mai bine, dacă vrei ca ordinea să domnească zi de zi printre cosmeticele tale. Mai exact, este extrem de important să ții toate produsele de frumusețe într-un singur loc, și nu împrăștiate în toată casa. De exemplu, dormitorul este perfect pentru a găzdui o zonă de budoar lângă geam, amenajată cu o măsuță cu oglindă prevăzută cu multe sertare, cu un scaun comod și cu o sursă de iluminat indirect adecvată. Dacă ai nevoie de spațiu suplimentar, poți apela la diverse soluții de depozitare, precum polițe, cutii, recipiente, organizatoare etc. Ideea este ca toată colecția ta de cosmetice să se afle aici, ordonată pe categorii. Având toate produsele de make-up la îndemână, într-un singur loc, vei scăpa de stresul căutărilor îndelungi și vei economisi timp prețios. În plus, spațiul interior va căpăta un aspect ordonat și aerisit.


Foto: Pixabay

Și pentru că tot am amintit mai sus de soluții de depozitare, uite câteva pe care le poți avea în vedere pentru o organizare eficientă a colecției tale de cosmetice!

mobilier cu sertare: o comodă sau un dulap cu multe sertare îți permite să stochezi toate produsele de machiaj. Avantaje: în fiecare sertar poți amplasa câte o categorie de cosmetice; camera nu va fi încărcată vizual, ci va rămâne aerisită.

cutii: dacă dormitorul tău nu dispune de spațiu suficient pentru amplasarea unui mobilier de depozitare, atunci alternativa cea mai bună o reprezintă cutiile. Sunt super-practice și minimaliste! Astfel, dacă vrei să găsești într-o secundă ceea ce cauți și nu te deranjează faptul că produsele de machiaj vor fi la vedere tot timpul, poți alege să folosești cutii din plastic transparent. În schimb, în cazul în care pui mult preț pe decor, este musai să optezi pentru cutii din carton cu un design atrăgător, în ton cu restul amenajării. Sau poți ține produsele de make-up în coșulețe din împletituri vegetale.

       
Foto: Mezoni

recipiente: pensulele de machiaj le poți pune nu numai într-un suport sau într-o husă specială, ci și în pahare, căni sau borcane. Dacă aceste recipiente au și un design deosebit, cu atât mai bine!


Foto: Mezoni

organizatoare: din zona ta de make-up nu ar trebui să lipsească nici organizatoarele transparente, așa cum este acesta, care te ajută să păstrezi cosmeticele într-un mod organizat. În astfel de suporturi inteligent compartimentate poți așeza absolut orice fel de produse dorești: de la rujuri și recipiente cu fond de ten, până la cutii cu cremă, sticluțe cu ojă și farduri.


Foto: Mezoni

În concluzie, o organizare eficientă a cosmeticelor vine cu multe lucruri pozitive: te ajută să salvezi mult timp prețios de fiecare dată când te machiezi, având în vedere că știi de unde să iei fiecare produs de make-up; câștigi mai mult spațiu util pentru tine și cei dragi; obții un decor mai plăcut, mai aerisit din punct de vedere vizual; îți oferă o stare de spirit mai bună.

Foto deschidere articol: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like