Pregătiri pascale – detaliile unei mese reușite

Total
0
Shares

Nu mai este mult până când va sosi cea mai mare sărbătoare a creștinătății, așa că, dacă încă nu știi cum să aranjezi masa de Paște, îți dăm noi o mână de ajutor. Ți-ar plăcea să-i surprinzi pe cei dragi cu o masă festivă rustică sau mai degrabă îți surâde ideea de a crea un decor pascal relaxat, în nuanțe pastelate? Sau poate că, anul ăsta, îți dorești un aranjament vesel și jucăuș, care să-i binedispună deopotrivă pe cei mici și pe cei “mari”?

Indiferent de preferință, în cele ce urmează găsești ideile și sfaturile de care ai nevoie pentru a realiza un aranjament de masă cu totul deosebit.

Atmosferă cu note rustice
Nu este deloc greu să creezi un aranjament de inspirație rustică, precum cel din imaginea de mai jos. În acest caz, cuvintele-cheie sunt naturalețea și simplitatea. Folosește o veselă într-o cromatică deschisă, un set de pahare din cristal, cu aspect rustic, și recipiente asortate (vaze și suporturi pentru lumânări din cristal sau sticlă cu un design similar). La capitolul accesorii textile, optează pentru o faţă de masă albă din in sau cânepă și pentru șervete cu detalii din dantelă, ce vor adăuga aranjamentului mult farmec. Ici-colo amplasează coșulețe cu ouă de diferite dimensiuni, suporturi din lemn și figurine ce fac trimitere la natură și la renașterea sa. Nu în ultimul rând, animă aranjamentul dominat de nuanțe neutre cu ajutorul florilor de sezon. Este suficient să pui pe masă un buchet de lalele colorate și parfumate pentru a aduce în interior prospețimea primăverii.

O altă idee de efect, potrivită pentru un setup natural sau rustic, este să realizezi câteva candele din coji de ouă și să le pui într-un cofraj, alături de rămurele înflorite și de ouă miniaturale. Rezultatul va fi absolut încântător!

Pasteluri pe masa pascală
Dacă vrei să surprinzi tot ce are primăvara mai frumos într-un decor de masă modern, relaxat și super-simplu de obținut, inspiră-te din acest aranjament. Tot ce trebuie să faci este să te “joci” cu nuanțele pastelate. Practic, acestea vor fi adevăratele “vedete”, ceea ce înseamnă că celelalte elemente – farfurii, tacâmuri și pahare – vor trece în plan secund. Așadar, pentru a te bucura de un rezultat asemănător, concentrează-te pe decor. Vopsește ouăle în nuanțe diafane de roz-pudrat, verde-mentă, galben-pai și bleu-ciel, după care amplasează-le pe masă cât mai creativ, astfel încât să obții un aspect dinamic. Pentru un plus de culoare și originalitate, folosește pentru fiecare mesean câte un șervet de masă diferit colorat. Simplu și de efect!

Un Paște jucăuș
Paștele este o sărbătoare a renașterii, a luminii și a bucuriei. Prin urmare, dacă ești o fire jovială sau dacă vrei să le faci celor mici o surpriză frumoasă, nu ezita să transformi masa pascală într-un spectacol al veseliei. Mizează pe culori și nuanțe specifice primăverii, care să sugereze prospeţimea, lumina, optimismul, energia și bucuria acestui anotimp. Rozul, verdele, galbenul și albastrul, utilizate în tușe diluate, sunt alegeri cât de poate de inspirate. De asemenea, pentru un aer ludic, ai undă verde să apelezi la imprimeuri simpatice, precum buline, carouri, dungi, flori, sau chiar la motive specifice (ouă, puișori, miei etc.). Ai grijă însă în ce cantitate le folosești și cum le combini! Nu de alta, dar orice exagerare înseamnă un decor încărcat și obositor.Uite alte câteva idei pe care le poți experimenta împreună cu prichindeii tăi, pentru a aduce și mai multă veselie pe masa de Paște: împăturește şervetele în formă de urechi de iepure; cu ajutorul markerului, însuflețește ouăle cu expresii haioase; printre farfurii, tacâmuri și pahare strecoară oușoare colorate; pregătește rețete (aperitive și deserturi) cu un aspect ludic.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like