Transformă balconul în spațiul cel mai atractiv din locuință

Total
0
Shares

Dacă stai într-un apartament de bloc și ai un balcon deschis sau semi-deschis care așteaptă să fie amenajat sau reamenajat, ai ajuns exact unde trebuie. În articolul nostru găsești idei faine de amenajare, care să te inspire să transformi această zonă în locul tău de acasă preferat.

Așa cum bine știi, la bloc, orice spațiu suplimentar reprezintă o adevărată comoară și, prin urmare, trebuie valorificat la maximum. Balconul este un astfel de spațiu, cu un potențial uriaș, care poate deveni pe perioada sezonului cald o mică oază de relaxare, un birou de lucru original sau ambele. Totul este să apelezi la elementele de decor și plantele potrivite. Iar dacă mai vii și cu un pic de creativitate, îți garantăm că rezultatul va fi unul “wow”!

Soluții și idei de amenajare a balconului
Amenajarea acestui spațiu exterior depinde în primul rând de configurația balconului. Astfel:
Dacă balconul tău este mic: ai nevoie de piese de mobilier pliabile sau foarte ușoare, care să nu ocupe mult loc atunci când le depozitezi. Chiar și pentru un balcon foarte mic există soluții pentru a-l transforma într-un colțișor de relaxare plin de farmec. Un pouff și câteva perne de podea, o măsuță minimalistă, numai bună pentru a pune pe ea revistele și ceașca cu ceai, completate de accesorii bine alese și de câteva plante, sunt suficiente pentru a crea un mic refugiu de care să te bucuri de fiecare dată când e frumos afară.

Dacă balconul tău este lung și îngust: în acest caz, te sfătuim să amenajezi zona de relaxare într-un capăt al balconului, iar astfel să lași liber culoarul de trecere. Având în vedere că vorbim despre o suprafață limitată, va trebui să folosești mobilier cu design minimalist sau pliabil și accesorii suspendabile, precum acesta. În ceea ce privește ghivecele cu plante și jardinierele, recomandarea noastră este să nu le așezi la nivelul pardoselii, întrucât vor lua din spațiul util al balconului, ci să le amplasezi “la înălțime”. O idee foarte bună în acest sens este să montezi suporturi verticale pentru plante pe separatorul dintre balconul tău și cel al vecinului, dar și pe peretele interior. În felul acesta, vei anima balconul și vei da naștere unei atmosfere pline de culoare și prospețime.

Dacă balconul tău este mare: te poți considera norocos/norocoasă. Întrucât nu există niciun fel de condiționări, ai undă verde să amenajezi balconul exact cum dorești. De exemplu, ai putea să folosești fără probleme un set compus din masă și scaune de grădină, o canapea, șezlonguri, un leagăn sau chiar un balansoar.

Indiferent de configurația și dimensiunile balconului tău, ai grijă să optezi pentru piese de mobilier realizate din materiale special tratate pentru exterior, pentru a rezista la ploaie, vânt și raze UV.

În ceea ce privește stilul de amenajare al balconului, ideal ar fi ca acesta să fie cel adoptat în interiorul apartamentului, pentru un aspect unitar și senzația de continuitate. Asta nu înseamnă că nu poți alege un design diferit. Modern, rustic, romantic, boho chic, oriental… Practic, balconul tău poate primi orice decor dorești.Pentru un aer original și un plus de farmec însă, nu ar fi rău să-ți pui creativitatea la treabă și să personalizezi amenajarea cu anumite obiecte realizate sau decorate de tine și de cei dragi. De exemplu, construiește câteva rafturi din paleți, pictează o băncuță simplă, din lemn, accesorizează cu pernuțe multicolore scaunele și canapeaua, înveselește ghivecele cu motive simpatice sau cu mesaje care te inspiră etc.

Așadar, ai la dispoziție foarte multe soluții și idei pentru a-ți amenaja balconul. Cel mai important este să le alegi pe cele potrivite, care îl pun în valoare și care îl pot transforma dintr-un spațiu banal într-unul cu totul special, în care să-ți dorești să petreci cât mai mult timp.

Foto: Shutterstock

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like