Trucuri pentru un living mai spațios

Total
0
Shares

Locuiești într-un apartament de bloc? Atunci, cel mai probabil, și tu te confrunți cu lipsa de spațiu nu numai în baie și bucătărie, dar chiar și în living. Pentru a crea impresia că acesta este mai mare, există anumite trucuri, precum mobila pentru living subdimensionată, culorile deschise, materialele transparente și multe alte soluții, pe care te invităm să le descoperi în cele ce urmează.

Dacă ai o sufragerie de dimensiuni reduse și ești în căutarea unor idei istețe, care să te ajute să obții mai mult spațiu, măcar la nivel vizual, ai ajuns unde trebuie. Cu siguranță, o amenajare interioară axată pe câteva decizii inteligente este cheia pentru a valorifica la maximum fiecare centimetru din livingul tău și totodată pentru a da senzația că încăperea este mai mare.

Realizează modificări de structură

Livingul tău mic poate fi extins prin demolarea unor pereți, cu condiția ca aceștia să nu facă parte din structura de rezistență a apartamentului. De exemplu, poți să renunți la peretele care separă sufrageria de bucătărie sau la cel care o delimitează de hol.

Integrează balconul în living

Dacă nu există posibilitatea să mărești suprafața livingului prin renunțarea la anumiți pereți, poți lua în calcul integrarea balconului în această încăpere. Astfel, vei obține un extra-spațiu unde poți amenaja, de exemplu, diningul, un colț de relaxare sau o zonă de birou.

În cazul în care niciuna dintre cele două variante nu este fezabilă, nu este cazul să dezarmezi, căci există multe alte soluții simple, dar cu rezultate uimitoare, cu ajutorul cărora poți avea un living modern mai spațios. Uite câteva dintre ele:

Mizează pe alb

Albul face ca o încăpere să pară mult mai mare, așa că mergi pe acest truc clasic și vopsește în tonuri de alb nu numai pereții, ci și tavanul. Fundalul astfel creat este ca o coală albă, care îți permite să adaugi ulterior orice tușă de culoare dorești, oferind interiorului personalitatea de care are nevoie, însă fără a-l încărca. Același efect vizual de mărire a spațiului îl poți obține și dacă folosești nuanțe pastelate. Prin urmare, în cazul în care albul ți se pare prea monoton și vrei mai multă culoare, apelează cu încredere la bej, crem, galben pai, roz pudrat, bleu, vernil etc. De asemenea, este bine să știi că livingul tău poate căpăta mai multă profunzime dacă alegi să decorezi un perete cu un tapet cu dungi verticale sau orizontale.


Foto: Pixabay

Mobilează camera cu piese subdimensionate și multifuncționale

Într-o sufragerie mica, te sfătuim să optezi pentru corpuri de mobilier puține, minimaliste, multifuncționale și cu picioare vizibile, pentru a permite luminii să ajungă sub ele, iar astfel să creeze senzația de deschis, de aerisit. Colțarele pentru living prevăzute dedesubt cu loc de depozitare, așa cum este acesta, sunt o soluție foarte practică, la fel canapelele pentru living extensibile, dotate cu spațiu de stocare pentru lucrurile pe care nu le vrei la vedere. Cât privește măsuța pentru living, te poți orienta spre un model subdimensionat, care să dispună și de o zonă în care să ții telecomenzile, încărcătoarele pentru telefoane, revistele, ziarele și alte mărunțișuri. Iar dacă îți dorești și o bibliotecă, trebuie să știi că cele mai potrivite biblioteci pentru livingul tău mic sunt cele care se montează din podea până în tavan. De ce? Pentru că valorifică la maximum spațiul disponibil și, în plus, fac ca partea superioară a încăperii să pară mai mare.


Foto: Pixabay

Integrează în decor oglinzi și materiale transparente

Fie că preferi să folosești o oglindă supradimensionată, cu o ramă frumoasă, fie că ți-ai propus să îmbraci în oglindă peretele amplasat vizavi de ferestre, vei fi uimită de rezultat: dimensiunile încăperii se vor dubla la nivel vizual. Și pentru că tot suntem la capitolul materiale care reflectă lumina și creează impresia de mai mult spațiu, te sfătuim să mizezi și pe plastic transparent, sticlă și inox.

Folosește perdele în aceeași culoare ca pereții…

… și vei vedea cum livingul va arăta mai mare decât este în realitate. Explicația este simplă: dacă pereții sunt albi și pui la geamuri perdele în aceeași culoare, acestea vor fi ca o prelungire a pereților. Un alt truc la îndemână este să optezi pentru draperii și perdele fine, vaporoase. Prin ele, razele soarelui vor trece ușor, scăldând încăperea în lumină naturală și augmentând suprafața acesteia.

Alege un covor mare

Un covor pentru living de dimensiuni generoase, pe care să-l așezi sub canapea, masă și scaune, va face minuni. Va atrage imediat privirea asupra sa și va da senzația că zona de zi este mai mare.

Nu încărca sufrageria cu obiecte și păstrează ordinea

Aglomerat cu o mulțime de lucruri mai mult sau mai puțin utile, un living mic va părea și mai mic. Pentru ca sufrageria să aibă un aspect cât mai epurat și, prin urmare, mai spațios, îți recomandăm să nu o încarci cu obiecte. În privința celor strict necesare, este foarte important să le ții mereu în ordine, preferabil amplasate în locuri invizibile – sertare, dulapuri, comode etc.


Foto: Pixabay

Foto deschidere: Pixabay

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like