X-mas – alege stilul potrivit

Total
0
Shares

Cu mai bine de două luni înainte de Crăciun, orașele și casele din țările occidentale încep să se “îmbrace” în straie de sărbătoare. Obiceiul ia avânt și pe meleagurile noastre, așa că poți da startul încă de pe acum la pregătirea decorului de Crăciun.

Cine se gândește la Crăciun din luna octombrie? Ei bine, o să fii surprins/ă să afli că sunt multe persoane care își planifică sărbătorile de iarnă cu mult timp înainte, acordând maximum de atenție fiecărui detaliu. Avantajul sau, mai bine spus, avantajele? Atunci când nu ești presat/ă de timp, faci alegerile cele mai bune în materie de decorațiuni pentru Crăciun, accesorii și cadouri. În plus, economisești bani importanți (în octombrie și noiembrie, prețurile produselor de Crăciun sunt rezonabile, spre deosebire de luna decembrie, când cresc considerabil), scapi de stres și eviți aglomerația din magazine.


Foto: Mezoni

În cele ce urmează, nu o să venim cu recomandarea de a-ți împodobi casa din octombrie, așa cum fac magazinele sau mall-urile. Este, totuși, prea devreme ca să scoți din cutii brazii artificiali și ornamentele de Crăciun! În schimb, te sfătuim să începi de pe acum să te gândești la decorul potrivit. Dacă încă nu te-ai decis asupra stilului sau temei de la care să pornești amenajarea festivă, îți propunem noi 4 designuri: clasic, rustic-natural, all white și neconvențional. Uite o scurtă prezentare pentru fiecare dintre cele 4, ca să faci alegerea în cunoștință de cauză.

1. Magie… clasică
Crăciunul în stil clasic reprezintă opțiunea cea mai potrivită atunci când îți dorești să petreci sărbătorile de iarnă într-un decor echilibrat, care să fie și elegant, și colorat, și cald, și strălucitor. Într-un astfel de ambient, vedeta va fi celebra pereche de culori complementare roșu-verde. În jurul acesteia vor gravita toate elementele: bradul, decorațiunile, ciorăpeii agățați de șemineu în așteptarea Moșului, lumânările așezate în candelabre, aranjamentul mesei. Pentru un plus de eleganță și rafinament, poți alătura celor două culori principale și accente de auriu/argintiu, care se pot regăsi atât la ornamente (la beteală sau la globurile de Crăciun), cât și la accesorii (la suporturile pentru lumânări, tacâmuri, veselă).


Foto: Mezoni

2. Atmosferă rustic-naturală
Decorațiunile de Crăciun naturale și cele de inspirație rustică au un farmec aparte, motiv pentru care sunt cea mai bună alegere dacă vrei să îți transformi casa într-un cadru de poveste. Bradul natural (preferabil în ghiveci, pentru a-l putea replanta) este obligatoriu. La fel și ghirlandele de brad, care vor învălui spațiul interior într-un parfum proaspăt de cetină. Conurile, batoanele de scorțișoară, steluțele de anason, nucile, merele și portocalele folosite ca decorațiuni sunt doar o mică parte din “recuzita” 100% naturală care îți stă la dispoziție pentru a crea o atmosferă feerică. În afară de acestea, ar trebui să mizezi pe ornamente din lemn, sfoară și pânză de sac, care vor adăuga aerul rustic dorit. Ca accent, poți introduce în amenajare și un material mai rafinat, așa cum este dantela. Puse alături, elementele naturale, cele rustice și dantela vor da naștere unui contrast încântător.


Foto: Mezoni

3. All white
O idee foarte frumoasă, pe care o poți avea în vedere dacă ești fascinat/ă de peisajul hibernal, este să creezi un cadru de vis, dominat de alb. Puritatea zăpezii, florile de gheață și țurțurii de diamant își pot face loc în ambientul de Crăciun prin intermediul decorațiunilor din sticlă, oglindă și cristal. De pildă, pentru a reda fulgii de nea, poți folosi ornamente imaculate din porțelan, cu lucrătură fină. Ai grijă însă ca atmosfera să nu devină prea monotonă sau prea glaciară! Cel mai bine ar fi să o “încălzești” cu nuanțe de bej, gri, auriu/argintiu și, de asemenea, să alternezi materialele reci cu texturi calde (textile pufoase, blănuri artificiale, împletituri).

Foto: Mezoni

4. Decor de Crăciun neconvențional
Dacă te numeri printre persoanele ecologiste, care militează împotriva tăierii brazilor, sau dacă pur și simplu spațiul de care dispui este prea mic pentru a găzdui un pom de Crăciun tradițional, te sfătuim să întâmpini Crăciunul într-un decor neconvențional. Ce presupune acesta? În primul rând, un brad altfel, original, realizat din materiale alternative: lemn, crengi, hârtie reciclată, carton, sârmă, creioane colorate, fotografii etc. Și mai interesant ar fi să te ocupi chiar tu de acest proiect. De la sfârșitul lui octombrie și până la jumătatea lui decembrie, ai timp suficient pentru a construi propriul brad alternativ. Cât privește restul decorului, ideal ar fi să mergi pe accesorii și decorațiuni care să aibă același aer neconvențional, pentru ca rezultatul să fie per total unul coerent și armonios.

Foto deschidere articol: Mezoni

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post