Descoperă stilul Japandi!

Total
19
Shares

Un nou trend în designul de interior, pe care îl poți adopta cu ușurință în căminul tău. Fără modificări radicale în amenajare și fără investiții mari! Japandi, căci despre el vorbim, este un stil hibrid cu totul deosebit, ce aduce laolaltă minimalismul scandinav și simplitatea inspirată din natură a stilului japonez.

Deși provin din zone geografice diametral opuse și definesc culturi foarte diferite, stilul scandinav și stilul japonez au în comun mai multe lucruri decât te-ai aștepta. Ambele au la bază principii similare, precum minimalismul, simplitatea, funcționalitatea, naturalețea și atmosfera relaxată. Mai multe informații despre caracteristicile acestui nou design de interior și despre cum îi poți face loc în locuința ta descoperi în continuare.


Foto: Pixabay

Less is more

Acesta este mai mult decât un motto al stilului Japandi, reprezintă un concept ce promovează un stil de viață guvernat de moderație, simplitate și calitate. Cu alte cuvinte, pentru a trăi bine și frumos, nu ai nevoie să-ți încarci interiorul cu o mulțime de obiecte de mobilier, accesorii și decorațiuni, ci este suficient să te rezumi la lucrurile strict necesare, esențiale. Așadar, dacă îți dorești un decor de inspirație Japandi, ar fi bine să renunți la orice este în plus. O “curățare” de obiectele inutile este benefică, de asemenea, pentru spațiile interioare din ce în ce mai mici în care trăim, care în acest fel devin mai aerisite și mai funcționale.

Culori ce conturează o atmosferă calmă

Specifice acestui stil sunt nuanțele neutre, naturale, care te ajută să creezi un cadru cald și relaxant. Concret, este vorba despre nuanțe de crem, bej și de nuanțe de lemn. Pentru un efect contrastant binevenit, poți folosi și accente în tonuri închise de gri și negru. De asemenea, poți îmbogăți decorul cu câteva pete de culoare (de exemplu, verde, albastru sau roz), însă cu moderație, pentru a nu afecta armonia minimalistă a designului. Ca să sintetizăm, cromatica reprezentativă pentru Japandi aduce împreună, într-un mod armonios, schema de culori deschisă și rece a stilului scandinav și paleta cromatică naturală și caldă a stilului japonez.

Mobilier simplu și practic

Într-un interior Japandi își găsesc perfect locul atât obiectele de mobilier scandinave (realizate din lemn natur, de culoare deschisă și cu aer rustic), cât și cele de inspirație japoneză (din lemn lăcuit și vopsit, cu linii curbate, elegante). Așadar, nu-ți fie teamă să mixezi piese statement din cele două stiluri. Aducând laolaltă tonuri de lemn variate și forme diferite (linii drepte și linii curbate), vei obține un efect vizual contrastant cu totul deosebit.

Foto: Mezoni

Accesorii care induc senzația de confort

Și aceste obiecte pot fi alese din ambele registre – nordic și japonez –, având în vedere aceleași criterii, respectiv simplitatea, utilitatea, minimalismul și echilibrul. Amenajările Japandi nu ar fi complete fără accesorii precum: covoare pufoase, draperii orientale, pături și perne decorative din lână, vase ceramice, piei de animale, vaze sau panouri despărțitoare.

Materiale 100% naturale

Contribuie în mod esențial la atmosfera Japandi, așa că mizează pe ele. Lemnul, ratanul, piatra, ceramica, hârtia și bambusul sunt materiale la care e musai să apelezi dacă vrei să conturezi un ambient cald, intim, primitor, în strânsă legătură cu natura. Stilul Japandi înseamnă, de asemenea, țesături din fibre organice, precum bumbacul, inul și iuta. Atenție, însă! Materialele moderne artificiale nu au ce căuta într-un astfel de spațiu.

Foto: Mezoni

Plante verzi

Un alt punct comun al stilurilor scandinav și japonez îl reprezintă folosirea elementelor naturale. Pentru a sugera comuniunea cu natura înconjurătoare, adaugă în decorul interior câteva plante verzi. Cele mai potrivite designului Japandi sunt speciile verzi, fără flori, cu frunze elegante și lucioase. Totuși, reține că surplusul de verdeață nu este de dorit într-o amenajare de acest fel. Cu alte cuvinte, și la capitolul plante, lasă-te ghidat/ă de motto-ul Less is more.

Dacă îți dorești un look minimalist cu totul deosebit pentru căminul tău. Dacă vrei ca în decorul tău interior să-și dea întâlnire Orientul Îndepărtat cu ținuturile scandinave. Dacă visezi să trăiești simplu, frumos, în comuniune cu natura. Dacă apreciezi calitatea, nu cantitatea. Înseamnă că stilul Japandi este exact ceea ce îți trebuie.

Foto deschidere articol: Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post