Cum alegem perna potrivită?

Total
0
Shares

Perna pe care dormim în fiecare noapte ne influențează major somnul. Știm din proprie experiență că, atunci când nu ne odihnim pe perna potrivită, avem un somn agitat, iar a doua zi ne trezim cu dureri de gât, de umeri sau de cap. Ba, mai mult, suntem prost dispuși, iar concentrarea și randamentul la locul de muncă sau la școală lasă de dorit. Prin urmare, este foarte important să alegem perna cu mare atenție, în funcție de stilul de a dormi și de nevoile noastre. Mai multe informații și sfaturi utile despre acest subiect aflăm împreună în cele ce urmează.

Încă de la bun început, trebuie să menționăm faptul că nu există o pernă ideală pentru toată lumea, având în vedere că nevoile și preferințele în materie de dormit diferă de la o persoană la alta. De exemplu, o pernă înaltă, fermă, perfectă pentru cineva care obișnuiește să doarmă pe o parte, e total nepotrivită pentru altcineva care preferă să doarmă pe spate.
De asemenea, specialiștii ne recomandă ca perna pe care o alegem să nu fie doar confortabilă, ci totodată să ne susțină zona cervicală și, prin urmare, să ne asigure o poziție corectă în timpul somnului.


Foto: Pixabay

Criterii de alegere a pernei
În funcție de cum dormim
Dacă dormim pe spate, cel mai indicat este să folosim o pernă joasă, care să ne susțină gâtul și capul.
Dacă dormim pe o parte, avem nevoie de o pernă înaltă și fermă, care să umple golul dintre umeri și pat, iar în acest fel să ofere un suport adecvat pentru gât.
Dacă dormim pe burtă, ne trebuie o pernă cât mai joasă, plată chiar, care să nu ne solicite gâtul. Totuși, este bine să știm că o astfel de poziție în timpul somnului este nesănătoasă pentru coloană și gât, așa că ar trebui să încercăm să renunțăm la ea.

Foto: Mezoni

În funcție de umplutură
Umplutură naturală puful și penele de gâscă oferă în egală măsură un confort excelent și susținere pentru gât și zona cervicală. Cel mai recomandat este ca perna pe care o alegem să aibă țesătura din bumbac, pentru asigura o ventilație corespunzătoare în timpul somnului. Iar dacă avem pielea sensibilă, ar trebui să accesorizăm perna cu o husă tratată antibacterian și anti-acarieni.
Lâna sau bumbacul sunt alte opțiuni foarte bune pe care le putem avea în vedere atunci când ne dorim o pernă cu umplutură naturală. O pernă umplută cu lână sau bumbac este moale, dar totodată fermă, ceea ce înseamnă că reprezintă o alegere adecvată dacă ne place să dormim pe o parte. În plus, o astfel de pernă este hipoalergenică și rezistentă la acarieni.


Foto: Mezoni

Din ce în ce mai căutate și apreciate datorită avantajelor numeroase pe care le oferă sunt și pernele cu umplutură de bambus. Mai exact, fibrele de bambus sunt antialergice, absorb și elimină foarte repede umiditatea excesivă, asigurând o temperatură optimă în timpul somnului indiferent de anotimp, contribuie la un somn confortabil și la menținerea unei poziții naturale, corecte, atunci când dormim. Tocmai de aceea, pernele cu umplutură de bambus sunt recomandate nu doar adulților, ci mai ales copiilor.


Foto: Mezoni

Umplutură din spumă cu memorie – pernele realizate din acest material inovator se adaptează perfect corpului și poziției în care dormim, susținând corect capul, gâtul și umerii, iar astfel preîntâmpinând apariția tensiunii musculare și a durerilor. De exemplu, perna Green Future Minty, umplută cu spumă Green Therm Memory HD®, nu doar că oferă o poziție naturală a corpului atunci când ne odihnim, dar are și un efect revigorant și calmant, datorită structurii pernei realizate cu infuzie de uleiuri esențiale de mentă. De asemenea, canalele de aerisire din structura pernei preiau căldura excesivă și umiditatea în timpul somnului, mediul din dormitor rămânând uscat, iar în acest fel prevenindu-se apariția microbilor, a mucegaiurilor și a alergiilor.

Foto: Mezoni

Umplutură din fibre siliconice – avantajele principale ale unei perne cu umplutură sintetică  sunt elasticitatea mai mare comparativ cu cea a pernelor cu umplutură naturală, confortul oferit în timpul nopții și prețul mic.

În funcție de formă
Și forma reprezintă un criteriu de luat în calcul atunci când suntem în căutarea pernei potrivite. La acest capitol, avem de ales între perne cu formă clasică și perne cu formă anatomică. Evident, cele din urmă oferă un suport mai bun pe timpul nopții, având în vedere că se adaptează formei corpului, capului, gâtului și umerilor.

Modelele de perne care ne stau la dispoziție în magazine sunt foarte numeroase, așa că în mod sigur vom găsi ceva care să se plieze perfect pe stilul nostru de a dormi și care să ne ofere un somn de calitate.

Foto deschidere articol: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like