Decor de sezon, all white

Total
0
Shares

Inspirați de anotimpul în care ne aflăm, ne-am gândit să îți vorbim despre un decor cu totul special, de sezon, care în mod sigur te va cuceri. Ce avantaje practice și estetice îți oferă o amenajare all white și care sunt elementele care stau la baza sa afli din articolul nostru.

Cele mai frumoase interioare sunt, după părerea noastră, cele care sunt în strânsă legătură cu natura. Dacă și tu ești în asentimentul nostru, cu siguranță o să-ți placă ideea pe care ți-o propunem: aceea de a-ți transforma spațiul interior într-un cadru de poveste, cu note hibernale, în care să-și dea întâlnire culorile reci, texturile transparente, finisajele lucioase și materialele moi și pufoase. Ce avantaje ai dacă alegi să creezi un asemenea ambient? În primul rând, te bucuri de un interior cu o frumusețe aparte, simplu, fresh și elegant. În al doilea rând, ai parte de o locuință mult mai luminoasă și care va părea mai mare la nivel vizual. Cu alte cuvinte, obții două super-avantaje deloc de neglijat dacă trăiești într-un imobil mic și întunecos. Acum, că ai aflat de ce ar trebui să spui “da!” unui decor în ton cu sezonul, cu siguranță ești curios/curioasă să descoperi care sunt “ingredientele” sale și cum ar trebui să le combini pentru a ajunge la un rezultat reușit.

Albul, vedeta amenajării
E de la sine înțeles că un interior de inspirație hibernală va avea la bază nonculoarea alb. Prin urmare, ai undă verde să o folosești peste tot în amenajare, la pereți, pardoseală, mobilier, accesorii și decorațiuni. Și totuși, încearcă să nu abuzezi de ea, întrucât, cel mai probabil, vei obține acel aspect “de spital”. De asemenea, evită să te rezumi la o nuanţă prea rece de alb. Nu de alta, dar atmosfera va deveni de-a dreptul glaciară. Pentru a crea un efect vizual plăcut, subtil, apelează la mai multe nuanțe de alb, atât calde, cât și reci. De pildă, pentru pereţi şi pardoseală ar fi bine să utilizezi finisaje în nuanţe de alb diferite ca intensitate, pentru a demarca cele două planuri, vertical şi orizontal. Dacă ții cont de aceste recomandări şi folosești albul cum trebuie, acesta va face minuni cu spaţiul în care trăiești. Mai exact, în cazul în care interiorul are dimensiuni reduse și nu primește lumină naturală suficientă, albul îl va face mai luminos, mai aerisit și mai mare la nivel optic.
Însă un decor de iarnă nu se limitează la nonculoarea alb, ci presupune mult mai multe culori și nuanțe, ce e drept înscrise într-o gamă neutră. Bejurile, griurile, grejurile, cremurile au rolul extrem de important de a încălzi decorul, așa că nu ezita să apelezi la ele.

Finisaje de efect
În afară de paleta cromatică deschisă, care am stabilit că este esențială într-un ambient hibernal, ai nevoie de finisaje lucioase, care să te ducă cu gândul la peisajul de afară. Plăcile mari de gresie lucioasă, în tonuri neutre, sau, pentru un plus de căldură și siguranță, parchetul din lemn alb sunt soluțiile cele mai potrivite pe care le poți avea în vedere pentru a contura fundalul noului tău ambient de iarnă.

Materiale cu texturi diferite
Pe de o parte, îți recomandăm să introduci în ambient materiale reci, cu texturi transparente, lucioase sau strălucitoare, care să facă trimitere la universul hibernal. Sticla, metalul, plasticul și cristalul sunt alegeri foarte bune în acest sens.
Pe de altă parte, îți trebuie elemente de decor realizate din materiale calde, precum lemn și textile din fibre naturale. Lemnul, cu finisaj natur sau vopsit în alb/gri/negru, se poate regăsi la pardoseală, pereţi (lambriu), obiecte de mobilier precum acesta şi decoraţiuni. Cât privește textilele din fibre naturale, mizează pe bumbac, lână, in sau blană, care vor încălzi atmosfera.

Un ultim sfat: într-o astfel de amenajare, în care nu există un element central sau culori vibrante, care să atragă atenția, trebuie să pui accentul pe îmbinarea perfectă a elementelor de decor. Cromatica neutră îți permite să te “joci” cu texturile și materialele calde/reci, fără riscul de a încărca ambientul, așa că dă frâu liber imaginației și creează cu ajutorul lor o atmosferă de iarnă de poveste.

Foto: Shutterstock

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post