Amenajarea dormitorului în stil feng shui

Total
0
Shares

Tot mai multe persoane aleg să își amenajeze locuințele după principille feng shui, din dorința de a simți zi de zi beneficiile oferite de traiul într-un spațiu armonios, echilibrat, relaxant și care să emane o energie pozitivă.

Feng shui (care se traduce vânt apă) este, la origine, o artă chinezească străveche, ce constă în așezarea lucrurilor în așa fel încât să influențeze energia vitală chi sau qi (o energie fără de care nicio ființă vie nu poate exista, de care depind fericirea, bunăstarea, sănătatea fizică și cea mentală) a unui spațiu interior sau exterior. Însă feng shui nu se rezumă doar la gestionarea fluxurilor de energie, ci presupune și o atenție mai mare acordată mediului înconjurător, precum și reperarea obiceiurilor dăunătoare din viața noastră, urmată de eliminarea lor, cu scopul regăsirii echilibrului.

Așadar, dacă și tu conștientizezi faptul că mediul ambiant are un impact major asupra ta și vrei să preiei controlul asupra propriei vieți, prin deblocarea fluxurilor de energie, prin găsirea celor mai bune poziții pentru obiectele din casa ta și prin menținerea unei energii pozitive în fiecare încăpere, atunci este clar că trebuie să îmbrățișezi această filozofie.

Ușor de aplicat în fiecare spațiu al căminului tău, principiile feng shui sunt, de fapt, sugestii/recomandări menite să readucă armonia, echilibrul și starea de bine în locuința ta, indiferent de stilul de amenajare al acesteia. În cele ce urmează, îți arătăm cum să îmbunătățești semnificativ atmosfera din dormitor cu ajutorul acestor reguli.

3 principii feng shui pentru un dormitor armonios și echilibrat
Ambientul din dormitor este responsabil într-o foarte mare măsură de calitatea somnului tău, iar acesta din urmă îți influențează radical viața. Starea de sănătate fizică și psihică, buna dispoziție, energia pe care o ai pe parcursul zilei, atenția, capacitatea de a învăța lucruri noi, eficiența și performanțele la locul de muncă – toate acestea sunt strâns legate de un somn odihnitor, care poate fi asigurat doar de un dormitor confortabil, relaxant și odihnitor. Uite cum poți crea și tu un astfel de cadru, în stil feng shui:
1. Folosește culori neutre sau pastelate
Cele mai potrivite alegeri cromatice pentru finsarea pereților sunt nuanțele neutre, deschise, luminoase, de alb-crem, precum și tonurile pastelate: galben pal, bleu pal, roz pudrat, culoarea piersicii, lila etc. De asemenea, poți apela la culori cu efect calmant, așa cum sunt albastrul, violetul sau verdele. În ceea ce privește culorile puternice (roșu, galben, portocaliu, mov etc.), ar fi bine ca acestea să se regăsească în decor pe suprafețe mici, ca accente – de exemplu, la textile, accesorii și decorațiuni.

2. Patul – ce model alegi și cum îl așezi?
Într-un dormitor feng shui, patul este obiectul cel mai important, cel care dictează felul cum arată încăperea. Cel mai recomandat ar fi să alegi un model de dimensiuni medii, cu un design prietenos, cu muchiile rotunjite. Colțurile ascuțite sau barele de metal trebuie evitate, întrucât pot „tăia” fluxul natural al chi-ului. Apoi, este esențial să așezi patul cât mai departe de ușă, pe diagonală, cu tăblia lipită de perete și fereastra situată în partea sa dreaptă. Astfel, din această poziție poți să vezi cine intră în cameră. În orice caz, pozițiile cu picioarele spre ușă și cu capul sub fereastră sau între fereastră și ușă nu sunt de dorit, având în vedere că te expun fluxului de energii pozitive și negative care circulă între fereastră și ușă. Dacă singura variantă pe care o ai este să așezi patul pe același perete cu ușa, te sfătuim să pui la mijloc o noptieră sau o altă piesă de mobilier.

3. Nu aglomera spațiul cu obiecte
Potrivit filozofiei feng shui, dormitorul nu trebuie aglomerat cu piese de mobilier greoaie sau cu tot felul de lucruri mai mult sau mai puțin utile. Acest spațiu este destinat odihnei și, ca atare, în amenajarea sa trebuie să se regăsească doar obiectele de care ai cu adevărat nevoie – ai grijă ca acestea să aibă forme rotunjite și linii line, care să favorizeze fluxul energiei vitale chi în încăpere.

Alte câteva recomandări importante pentru a avea un dormitor feng shui sunt următoarele: scoate din acest spațiu toate aparatele electronice. Calculatorul/laptopul, televizorul și sistemul audio nu au ce căuta aici, întrucât pot afecta negativ calitatea somnului, precum și relația de cuplu; folosește perechi de obiecte, pentru a obține un decor armonios – de exemplu, două tablouri, două noptiere așezate de o parte și de alta a patului, două veioze etc.; lasă lumina naturală să pătrundă în voie în cameră, însă fără să cadă direct pe pat, deoarece acesta va fi supraîncărcat energetic; evită să ai în dormitor oglinzi, care pot împiedica fluxul corect al energiilor, plante uscate sau animale de companie, care pot consuma din energie.

Foto: Pixabay

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post