Articole de dormit și beneficiile bambusului

Total
0
Shares

Somnul de calitate are un rol esenţial în viaţa noastră, așa că ar trebui să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a avea parte de el în fiecare noapte. De la saltea și pernă până la pilotă și lenjeria de pat, toate ne influențează enorm somnul. Ca atare, este foarte important să le alegem corect, în funcție de nevoi, preferințe și gradul de confort dorit.

Pentru a ne odihni bine, avem nevoie de articole de dormit premium, superioare calitativ, așa cum sunt saltelele, pernele, pilotele, protecțiile/husele pentru saltea și lenjeriile de pat realizate din bumbac, puf de gâscă, bambus, lână și înlocuitori sintetici ai acestora.

De data aceasta, ne vom concentra asupra beneficiilor pe care ni le oferă produsele din bambus, care sunt apreciate de tot mai mulți dintre noi.
Iarba de bambus este una dintre plantele care crește cel mai repede din lume, fără să aibă nevoie de pesticide și ierbicide. Așadar, vorbim despre o sursă bio de materie primă, care este din ce în ce mai folosită în industria textilelor.
Bambusul conține o substanță numită „bamboo kun”, ce are proprietăți naturale antibacteriene și antifungice, motiv pentru care reprezintă o alegere foarte bună pentru cei care suferă de diverse alergii, de astm sau de o hipersensibilitate a pielii.
De asemenea, bambusul este foarte apreciat pentru textura sa foarte fină și catifelată, asemănătoare mătăsii, dar în același timp mult mai permeabilă decât mătasea.
Mai mult decât atât, bambusul este cu 40% mai absorbant decât bumbacul. Spre deosebire de bumbac, despre care știm că reține umiditatea, bambusul preia umiditatea și o elimină foarte repede, motiv pentru care este recomandat în special persoanelor care transpiră excesiv în timpul somnului (copii, femei însărcinate etc.).
Alte proprietăți remarcabile ale acestui material: nu favorizează dezvoltarea mucegaiului; poate fi folosit nu numai vara, ci pe durata întregului an; este antistatic, fiind confortabil la atingere; rezistă foarte bine la uzură.

Având în vedere toate aceste beneficii pe care le oferă fibrele de bambus, tot mai mulți producători de articole pentru dormit le includ atât în umplutură, cât și în husă, alături de bumbac, de regulă în proporții de 50%-50%. De asemenea, în portofoliul acestora regăsim și produse 100% din bambus, însă trebuie precizat că prețurile lor sunt un pic mai mari.

Așadar, magazinele de specialitate ne pun la dispoziție o gamă variată de astfel de articole, cu ajutorul cărora ne putem amenaja un spațiu de dormit sănătos, confortabil și relaxant. De exemplu, putem înlocui vechea saltea cu o saltea din bambus/cu fibre de bambus. Sau, dacă suntem mulțumiți de salteaua actuală, îi putem prelungi viața cu o protecție sau cu o husă pentru pat cu fibre de bambus. Pe lângă faptul că o va proteja foarte eficient – va prelua transpirația/umiditatea și o va elimina instantaneu –, acest accesoriu ne va spori senzația de confort.

Protecție de saltea Nature, din bambus, Green Future – Mezoni

Apoi, ne putem îmbunătăți calitatea somnului prin folosirea unei perne și a unei pilote din bambus. Datorită fibrelor de bambus din compoziția lor, aceste articole: permit pielii să respire, reglând confortul termic, ceea ce înseamnă că beneficiem de o temperatură optimă în timpul somnului, indiferent de anotimp; absorb umiditatea mult mai rapid decât bumbacul și, datorită ventilației excepționale a fibrelor, o dispersează instantaneu, asigurând astfel un mediu igienic și sănătos; sunt foarte plăcute la atingere și prietenoase inclusiv cu pielea sensibilă; au proprietăți antialergice și antimicrobiene, fiind o soluție ideală dacă suferim de alergii ori de astm.

Pernă Aero-memory, din fulgi de spumă memory și fibră de bambus, Green Future – Mezoni

Pilotă Nature Kids, din bambus, Green Future – Mezoni

În concluzie, bambusul reprezintă alegerea perfectă pentru a ne menține starea de sănătate la parametri optimi și pentru a ne bucura de maximum de confort în timpul somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like