Tu ce măsuță de cafea alegi pentru living?

Total
1
Shares

Este foarte utilă și în același timp completează decorul din living, adăugându-i stil. Pe ea obișnuiești să ții nu doar ceașca de cafea, ci multe alte lucruri pe care vrei să le ai la îndemână: telecomanda, laptopul, telefonul, revistele preferate, paharul cu apă sau bolul cu snacks. Așa cum ai ghicit, de data asta vorbim despre măsuța de cafea. Mai exact, răspundem la întrebări pe care în mod sigur ți le pui: de ce criterii trebuie să ții cont atunci când o cumperi? ce model să alegi în funcție de stilul decorativ adoptat în living? unde găsești măsuța de cafea potrivită?

Chiar dacă nu este la fel de importantă precum canapeaua, măsuța de cafea reprezintă un obiect de decor indispensabil în orice living actual, și asta datorită faptului că îmbină rolul funcțional cu cel estetic. Dacă ești în căutarea unei astfel de piese de mobilier, dar încă nu știi pentru ce model să optezi, îți venim noi în ajutor cu informațiile de care ai nevoie. Așadar, nu te grăbi să mergi la shopping înainte de a parcurge rândurile următoare și de a  avea în vedere următoarele aspecte:

Vei folosi măsuța de cafea…
… mai mult cu rol decorativ, pentru a expune pe suprafața sa vaza cu flori sau un obiect de artă interesant? Atunci, ai nevoie mai degrabă de o măsuță cu un design deosebit, care să atragă privirile tuturor ca un magnet, decât de o măsuță utilă.

… preponderent pentru a așeza pe blatul său tot felul de lucruri la care vrei să ai acces ușor? În cazul ăsta, îți recomandăm un model cât mai practic, rezistent, eventual prevăzut cu locuri de depozitare suplimentare, care se vor dovedi de mare ajutor dacă duci lipsă de spațiu.

Dimensiuni
Așa cum sigur intuiești, dimensiunile măsuței de cafea trebuie alese în funcție de nevoile tale, de mărimea livingului și a celorlalte obiecte de mobilier. Astfel, dacă suprafața utilă de care dispui este una restrânsă, va trebui să te rezumi la o măsuță pe măsură, de dimensiuni reduse. Nu uita să lași și ceva spațiu liber de jur-împrejur, pentru a putea să te miști fără probleme în jurul său. Mai exact, nu o așeza la o distanță mai mică de 35 cm față de canapea/colțar/fotolii.

Foarte importantă este și înălțimea măsuței, pe care te sfătuim să o alegi în raport cu înălțimea pieselor de mobilier lângă care o amplasezi (canapea/colțar/fotolii). Din rațiuni de confort, ar fi bine ca măsuța de cafea să fie cu 2-5 cm mai joasă decât canapeaua/colțarul/ fotoliile de lângă ea.

Încă un sfat: la modul ideal, dimensiunea măsuței de cafea nu ar trebui să depășească două treimi din lungimea canapelei/colțarului/fotoliilor.

Ce design va avea măsuța de cafea?
Pentru ca măsuța să se integreze perfect în amenajare, aceasta trebuie să fie în armonie cu restul mobilierului din living. Cu alte cuvinte, ai grijă ca măsuța de cafea să se subordoneze ansamblului din punctul de vedere al stilului, cromaticii, formei, mărimii, materialului etc.
De exemplu, într-un living modern, nu dai greș dacă folosești o măsuță de cafea dintr-un material transparent (sticlă sau plastic), cu picioare din lemn sau inox.


Ai o cameră de zi de dimensiuni reduse, amenajată minimalist? Atunci neapărat valorifică spațiul la maximum cu ajutorul unei piese versatile, cu locuri de depozitare ascunse, care în câteva secunde să se transforme din măsuță de cafea în birou de lucru sau într-o masă de dining încăpătoare.

Ori apelează la un set compus din mai multe măsuțe de dimensiuni diferite, stivuibile. Și o măsuță pliabilă reprezintă o soluție bună pe care o poți avea în vedere.

Dacă vrei să-ți completezi decorul industrial cu o măsuță de cafea, îți recomandăm un model din lemn sau metal prevăzut cu rotile, pentru un plus de funcționalitate.

În cazul în care amenajarea ta poartă amprenta unui stil clasic, atunci optează pentru o măsuță de cafea din lemn cu un design frumos, ornamentată cu detalii deosebite. Reține faptul că esențe precum stejarul, fagul, nucul și tecul sunt mai rezistente și ușor de întreținut decât bradul și pinul, de exemplu.

Acum, după ce ai aflat informațiile pe care le căutai și te-ai lămurit și în privința modelului spre care ar trebui să te orientezi, nu-ți mai rămâne decât să măsori cu atenție spațiul disponibil din living și să analizezi oferta noastră variată de măsuțe de cafea de pe mezoni.ro. Cu siguranță, vei descoperi aici măsuța de cafea potrivită!

Foto: Mezoni  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like