Cum alegi măsuța de cafea potrivită pentru livingul tău?

Total
15
Shares

Este foarte utilă și în același timp completează decorul din living, adăugându-i stil. Pe ea obișnuiești să ții nu doar ceașca de cafea, ci multe alte lucruri pe care vrei să le ai la îndemână: telecomanda, laptopul, telefonul, revistele preferate, paharul cu apă sau bolul cu snacks. Așa cum ai ghicit, de data asta vorbim despre măsuța de cafea. Mai exact, răspundem la întrebări pe care în mod sigur ți le pui: de ce criterii trebuie să ții cont atunci când o cumperi? Cum alegi măsuța de cafea în funcție de stilul decorativ adoptat în living? Unde găsești măsuța de cafea potrivită?

Chiar dacă nu este la fel de importantă precum canapeaua, măsuța de cafea reprezintă un obiect de decor indispensabil în orice living actual, și asta datorită faptului că îmbină rolul funcțional cu cel estetic. Dacă ești în căutarea unei astfel de piese de mobilier, dar încă nu știi pentru ce model să optezi, îți venim noi în ajutor cu informațiile de care ai nevoie. Așadar, nu te grăbi să mergi la shopping înainte de a parcurge rândurile următoare și de a avea în vedere aspectele importante de selecție! 

Ce trebuie să știi înainte să alegi o măsuță de cafea pentru living 

Înainte de toate, vei folosi măsuța de cafea mai mult cu rol decorativ, pentru a expune pe suprafața sa vaza cu flori sau un obiect de artă interesant? Atunci, ai nevoie mai degrabă de o măsuță cu un design deosebit, care să atragă privirile tuturor ca un magnet, decât de o măsuță utilă. 

Urmează să folosești măsuța de cafea preponderent pentru a așeza pe blatul său tot felul de lucruri la care vrei să ai acces ușor? În cazul ăsta, îți recomandăm un model cât mai practic, rezistent, eventual prevăzut cu locuri de depozitare suplimentare, care se vor dovedi de mare ajutor dacă duci lipsă de spațiu. Iată și alte criterii care îți vor arăta cum să alegi măsuța de cafea!  

Crearea echilibrului în camera de zi

Atunci când alegi piesele de mobilier într-o încăpere, este important să creezi un echilibru. Astfel, e important să mizezi pe piese care, puse laolaltă, formează un decor armonios. Măsuța de cafea este exact una dintre acele piese care trebuie alese în armonie cu restul mobilierului din living. Cu ce asortezi măsuța de cafea? În primul rând cu canapeaua în fața căreia o plasezi sau cu fotoliul din colțul de lectură. 

Crearea unui contrast 

Dorești ca măsuța de cafea să spargă uniformitatea stilului din living și să creezi un contrast cu ajutorul acesteia? Atunci cu siguranță o masă de cafea din lemn în diverse nuanțe va reuși să spargă monotonia într-un spațiu minimalist, conceput în nuanțe de alb și negru. 

Utilitatea măsuței de cafea 

Pe lângă natura estetică pe care o măsuță de cafea o insuflă livingului tău, aceasta trebuie să fie, înainte de toate, utilă. Un prim motiv pentru care alegi o astfel de masă este utilitatea ei, după care urmează stilul și alte aspecte asemănătoare. Prin urmare, dacă știi cum să alegi măsuța de cafea ideală pentru tine, vei beneficia de un mobilier practic, util și suficient de mare pentru a putea răspunde nevoilor tale. 

Dimensiunea măsuței de cafea 

Dimensiunea potrivită a măsuței de cafea este aleasă în funcție de preferințe și nevoi, de mărimea camerei și numărul de persoane care o vor utiliza. Nu trebuie să alegi o măsuță de cafea de dimensiuni mari, dacă mărimea camerei de zi nu-ți permite acest lucru. De asemenea, va fi nevoie să lași și câțiva centimetri liberi în jurul măsuței, în așa fel încât să te poți mișca în voie în jurul acesteia. 

Plasarea măsuței de cafea 

Înainte să descoperi cum alegi măsuța de cafea ideală pentru livingul tău, e important să știi locul în care alegi să amplasezi măsuța. Desigur, cel mai frecvent loc în care este plasată aceasta este în zona din fața canapelei din living, însă există și alte zone în care măsuța de cafea este extrem de utilă. De pildă, zona pentru citit din camera de zi poate fi locul ideal pentru o măsuță pentru cafea. 

Cum alegi măsuța de cafea potrivită pentru tine? 

Am stabilit deja că măsuța de cafea are un rol important în amenajarea camerei de zi, însă există o serie de criterii pe care trebuie să le iei în considerare când alegi această piesă de mobilier pentru livingul tău. Iată cum alegi măsuța pentru sufragerie! 

Buget 

Primul lucru de care trebuie să ții cont este stabilirea unui buget, dat fiind că este important să te gândești cât ești dispus să aloci pentru achiziționarea acestei piese. De asemenea, atunci când cumperi o măsuță de cafea, trebuie să raportezi valoarea acesteia cu cea a mobilei din living, pentru a nu exista nicio discrepanță în ceea ce privește calitatea. 

Materiale 

Calitatea materialelor este foarte importantă. Prin urmare, cea mai bună măsuță de cafea este cea realizată din materiale rezistente, pentru că aceste vor influența durata de viață și utilitatea măsuței tale. Poți alege o măsuță de cafea din lemn, o masă de cafea din sticlă, masă din metal sau o măsuță din combinații de materiale. Cel mai important, alege materiale care se potrivesc cu restul pieselor de mobilier din camera de zi. 

Dimensiuni

Așa cum sigur intuiești, dimensiunile măsuței de cafea trebuie alese în funcție de nevoile tale, de mărimea livingului și a celorlalte obiecte de mobilier. Astfel, dacă suprafața utilă de care dispui este una restrânsă, va trebui să te rezumi la o măsuță pe măsură, de dimensiuni reduse. Nu uita să lași și ceva spațiu liber de jur-împrejur, pentru a putea să te miști fără probleme în jurul său. Mai exact, nu o așeza la o distanță mai mică de 35 cm față de canapea/colțar/fotolii.

Foarte importantă este și înălțimea măsuței, pe care te sfătuim să o alegi în raport cu înălțimea pieselor de mobilier lângă care o amplasezi (canapea/colțar/fotolii). Din rațiuni de confort, ar fi bine ca măsuța de cafea să fie cu 2-5 cm mai joasă decât canapeaua/colțarul/ fotoliile de lângă ea. Încă un sfat: la modul ideal, dimensiunea măsuței de cafea nu ar trebui să depășească două treimi din lungimea canapelei/colțarului/fotoliilor.

Design și funcționalitate

Pentru ca măsuța să se integreze perfect în amenajare, aceasta trebuie să fie în armonie cu restul mobilierului din living. Cu alte cuvinte, ai grijă ca măsuța de cafea să se subordoneze ansamblului din punct de vedere al stilului, cromaticii, formei, mărimii, materialului etc. De exemplu, într-un living modern, nu dai greș dacă folosești o măsuță de cafea modernă, dintr-un material transparent (sticlă sau plastic), cu picioare din lemn sau inox.

Ai o cameră de zi de dimensiuni reduse, amenajată minimalist? Atunci neapărat valorifică spațiul la maximum cu o măsuță de cafea multifuncțională, cu locuri de depozitare ascunse, care în câteva secunde să se transforme din măsuță de cafea în birou de lucru sau într-o masă de dining încăpătoare. Ori apelează la un set compus din mai multe măsuțe de dimensiuni diferite, stivuibile. Și o măsuță pliabilă sau o măsuță de cafea cu sertare pot reprezenta soluții ideale pe care le poți avea în vedere.

Dacă vrei să-ți completezi decorul industrial cu o măsuță de cafea, îți recomandăm un model din lemn sau metal prevăzut cu rotile, pentru un plus de funcționalitate. În cazul în care amenajarea ta poartă amprenta unui stil clasic, atunci optează pentru o măsuță de cafea din lemn cu un design frumos, ornamentată cu detalii deosebite. Reține faptul că esențe precum stejarul, fagul, nucul și tecul sunt mai rezistente și ușor de întreținut decât bradul și pinul, de exemplu.

Cum alegi măsuța de cafea potrivită pentru living: 3 recomandări 

Pentru a-ți facilita căutările, am realizat pentru tine o selecție de măsuțe de cafea de calitate, special alese pentru a satisface mai multe nevoi și preferințe în materie de design interior. Iată recomandările noastre! 

Masuța de cafea Vasagle, 50 x 57 cm, fier/PAL, maro/negru

Dacă stilul scandinav este cel care îți definește amenajarea camerei de zi, masuța de cafea Vasagle, 50 x 57 cm, fier/PAL, maro/negru poate fi cea mai inspirată alegere. Compoziția sa din lemn pal și fier nu va face decât să aducă un plus de stil în decorul livingului, în afara funcționalității sale. 

Măsuța de cafea Vasagle, 100 x 50 x 45 cm, PAL/lemn de arbore de cauciuc, maro

O altă alegere inspirată pentru amenajare camerei de zi este și măsuța de cafea Vasagle, 100 x 50 x 45 cm, PAL/lemn de arbore de cauciuc, maro. Aceasta se va intregra perfect într-un living amenajat în stil rustic, vintage, scandinav sau industrial. Realizată din pal și picioare de lemn din arbore de cauciuc, această măsuță vine cu o compartimentare perfectă pentru depozitare și cu un design ce permite transformarea acesteia în birou. 

Măsuța de cafea Diamond Black, Hommy Craft, 90x90x38 cm, negru 

Realizată din pal melaminat și cadru metalic, măsuța de cafea Diamond Black, Hommy Craft, 90x90x38 cm, negru este ideală pentru un living amenajat în stil modern sau minimalist. Simplitatea formelor și funcționalitatea acesteia o aduc în topul celor mai bune măsuțe de cafea pentru living. 

Acum, după ce ai aflat informațiile pe care le căutai și te-ai lămurit și în privința modelului spre care ar trebui să te orientezi, nu-ți mai rămâne decât să măsori cu atenție spațiul disponibil din living și să analizezi oferta noastră variată de măsuțe de cafea de pe mezoni.ro. Cu siguranță, vei descoperi aici măsuța de cafea potrivită!

 

Sursa foto: Shutterstock & Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like