Mobilierul de grădină – cele mai importante piese

Total
0
Shares

Luna martie este perioada cea mai bună pentru a reconfigura spațiul exterior din jurul locuinței, pentru a reamenaja zonele de interes sau pentru a spori gradul de confort pe terasă, prin completarea mobilierului existent cu alte câteva piese sau prin înlocuirea vechiului mobilier cu altul nou.

Nu mai este mult până când vremea ne va permite, în sfârșit, să ieșim în grădină și să ne relaxăm. Nimic nu se compară cu un prânz în familie sub pomii înfloriți sau cu o întâlnire cu prietenii la un grătar în curte! În așteptarea zilelor cu soare blând și temperaturi plăcute, putem să ne gândim la ce îmbunătățiri sau schimbări ar trebui să facem pentru a avea o grădină de vis. Indiferent că suntem fericiții beneficiari ai unei grădini spațioase, că dispunem de o terasă de dimensiuni obișnuite sau că avem un balcon micuț, cu ajutorul mobilierului potrivit, ne putem crea o oază relaxantă, în care să ne petrecem timpul liber de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. Care sunt cele mai importante piese de mobilier pe care ar trebui să le folosim în amenajarea colțului nostru verde descoperim împreună în continuare.

Câteva sfaturi înainte de a alege mobilierul de grădină
Nu trecem încă la subiect până ce nu facem câteva recomandări legate de alegerea mobilierului pentru grădină. Astfel:
– Dacă vrem să avem parte de tot confortul atunci când stăm afară, ar fi bine să optăm pentru un mobilier de grădină de bună calitate. În plus, un astfel de mobilier va avea o rezistență mult mai mare în timp și un aspect estetic superior.
– Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra mobilierul pentru exterior sau înainte de a-l comanda online, este necesar să măsurăm bine spațiul în care urmează să-l amplasăm, pentru a fi siguri că se va încadra perfect în dimensiunile acestuia. De asemenea, este extrem de important ca mai întâi să ne gândim la activitățile pe care le desfășurăm în grădină și abia apoi, în funcție de acestea, să alegem exact piesele de care avem nevoie.
– Nu în ultimul rând, obiectele de mobilier pe care le alegem ar trebui să îmbine latura funcțională cu stilul, să fie simplu de întreținut și să poată fi stivuite sau depozitate ușor, în așa fel încât să nu ocupe mult loc în grădină.

Ce piese de mobilier folosim?
Dar să revenim la principalele piese de mobilier care ar trebui să se regăsească în grădinile noastre. Acestea sunt:
Set compus din masă și scaune
În funcție de cât de mică sau mare este zona de relaxare exterioară, putem folosi un set minimalist sau unul la care să încapă toți membrii familiei plus prietenii. Astfel, pentru balcon, cele mai potrivite sunt scaunele și mesele pliabile, din metal și lemn, care să nu ocupe mult spațiu. Un exemplu excelent, în egală măsură funcțional și estetic, pe care îl putem avea în vedere este acesta. În schimb, pentru amenajarea unui dining de dimensiuni generoase, ne stau la dispoziție mult mai multe modele de mobilier, realizate din diverse materiale (lemn, ratan artificial, plastic, oțel, aluminiu, artwood etc.). Indiferent de dimensiunile și materialul pentru care optăm, cel mai important este ca setul să aibă structura cât mai robustă (din aluminiu sau oțel tratat împotriva ruginii), pentru a rezista cât mai mult timp la condițiile exterioare.

Canapea
Pentru momentele de relaxare în familie sau cu prietenii, avem nevoie de o canapea de exterior realizată dintr-un material tratat special pentru a face față cu succes capriciilor vremii, prevăzută cu perne moi, pentru a ne oferi maximum de confort atunci când stăm afară. Dacă spațiul din balcon ne permite, putem amplasa și aici o canapea mai mică. O altă variantă pe care o putem lua în calcul o reprezintă achiziționarea câtorva secțiuni de canapea, care au marele avantaj că pot fi combinate în așa fel încât să se încadreze în forma și dimensiunile spațiului de care dispunem. Practic, tot ce avem de făcut este să accesorizăm modulele cu perne pentru șezut și spate.

Șezlonguri
După atâta frig și ploaie, abia așteptăm ca primăvara să-și intre în drepturi, pentru a petrece cât mai mult timp pe terasa din fața casei sau în balcon, așa cum ne place cel mai mult: întinși pe șezlonguri, răsfățați de razele soarelui și “acompaniați” de o carte bună și de un pahar cu limonadă. Pentru că am adus vorba de șezlonguri, acestea sunt un must-have în orice spațiu outdoor. În ceea ce privește modelele, magazinele de profil au o ofertă mai mult decât generoasă, ce răspunde tuturor cerințelor noastre practice, estetice și de confort.  

Balansoar, hamac sau leagăn?
Ca în vacanță! Exact așa ne putem simți zi de zi dacă ne completăm amenajarea exterioară cu un balansoar, hamac sau leagăn. Ori cu toate trei, dacă avem o grădină de dimensiuni generoase. Cel mai recomandat ar fi ca balansoarul pentru care optăm să fie acoperit, pentru ca în zilele cu mult soare să fim protejați de razele puternice. Evident, pentru balcon iese din discuție balansoarul. În schimb, aici putem amplasa un leagăn, un hamac sau un scaun suspendabil prevăzut cu perne confortabile.

Umbrelă de soare
Dacă acum suntem avizi după soare, peste două-trei luni, vom dori să ne ascundem de razele sale dogoritoare. Așadar, nu e deloc prematur să investim încă de acum într-o soluție de umbrire eficientă, pe care să o amplasăm în zona de relaxare. Cel mai recomandat ar fi să optăm pentru o umbrelă de bună calitate, reglabilă, cu un nivel de protecție ridicat atât împotriva razelor UV, cât și împotriva ploii.

Pentru a ne bucura de o grădină de vis, avem nevoie nu doar de mobilier confortabil, ci și de alte obiecte inspirat alese, precum acesta, de accesorii și decorațiuni frumoase și, bineînțeles, de numeroase specii de plante și flori care să dea culoare spațiului exterior în fiecare sezon.

Foto: Shutterstock

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like