Note tomnatice în căminul tău

Total
15
Shares

Peisajul exterior a început să se coloreze în tușe calde de galben, oranj, roșcat și maro, semn că a început să-și intre în drepturi toamna, unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului. Ce-ai spune dacă ai primi-o și tu în locuința ta, făcând apel la culori, accesorii și decorațiuni de toamnă?

În această perioadă a anului, natura oferă decoruri încântătoare, din care te poți inspira pentru a-ți transforma interiorul într-un spațiu mai primitor şi mai colorat. Pentru a avea un cămin amenajat în pas cu sezonul, nu este nevoie să faci schimbări majore, care să-ți dea casa și bugetul peste cap. Câteva mici intervenții la nivelul cromaticii, accesoriilor și decorațiunilor sunt suficiente pentru a aduce mai aproape de tine atmosfera boemă a toamnei. Uite cât e de simplu și pe ce anume trebuie să mizezi!

1. Culori de sezon

Așa cum bine știi, culorile sunt principalele elemente dintr-o amenajare responsabile de atmosferă. Pentru a imprima interiorului o notă tomnatică, este esențial să apelezi la culori și nuanțe calde. În primul rând, folosește nuanţe de pământ, precum bej, crem, gri, lemn natur şi maro, care au rolul de a încălzi spațiul la nivel vizual. Apoi, pentru dinamism, utilizează tușe mai puternice de maro-roşcat, vişiniu, verde stins sau chiar mov. Dacă vrei ca decorul tău de toamnă să capete un plus de luminozitate și veselie, binevenite în acest sezon (având în vedere că zilele încep să fie mai scurte decât nopțile, iar vremea este adesea posomorâtă), ai nevoie de câteva accente de portocaliu sau galben. Foarte bine se integrează într-un asemenea ambient și argintiul sau auriul.

Foto: Mezoni

2. Imprimeuri specifice

Pentru a aduce vibe-ul toamnei în căminul tău, ai la dispoziție nu numai o paletă cromatică bogată, ci și imprimeuri specifice, așa cum sunt cele cadrilate și motivele inspirate din natură, care fac trimitere la: frunze și semințe, fructe și legume de sezon, flora și fauna pădurii etc. Sunt de mare efect, așa că ar fi păcat să nu le iei în calcul. Imprimeurile se pot regăsi la accesoriile textile (de exemplu, la draperii, la pernuțele de pe canapea, lenjeria de pat etc.), la decorațiuni (tablouri) sau la nivelul finisajelor – cel mai de impact este să decorezi un perete cu un tapet sau cu un foto-tapet cu un pattern supradimensionat.

3. Ornamente de toamnă

În această categorie intră o multitudine de elemente vegetale uscate, plante și flori naturale, fructe și legume, toate puse la dispoziție gratis, de anotimpul superb în care ne aflăm. Frunzele multicolore, ghindele, conurile, crenguțele și multe alte vegetale uscate, pe care le poți aduna în timpul unei ieșiri în parc sau în pădure, pot sta la baza unor aranjamente foarte frumoase, care vor da un aer tomnatic spaţiului interior. Iar pentru că peste câteva zile debutează luna octombrie, ai undă verde să-ți împodobești casa cu dovleci și tărtăcuțe de toate mărimile și formele, dar și cu decorațiuni de toamnă pline de farmec, realizate din plante, flori și fructe naturale.


Foto: Pixabay

4. Lemn natural

Lemnul natural ar trebui să facă parte din orice amenajare inspirată de toamnă. Indiferent că îi faci loc în decor pe suprafețe mai mari sau ca accent, acest material transferă interiorului un plus de căldură, de eleganță și de naturalețe. În afară de finisaje (parchet, tâmplărie) și mobilier, lemnul se poate regăsi la accesorii și decorațiuni, având menirea de a aduce frumusețea naturii mai aproape de tine.


Foto: Mezoni

5. Mai multă intimitate

Un decor în pas cu toamna presupune o atmosferă caldă și intimă, adică un refugiu perfect pentru zilele neprietenoase, cu vreme ploioasă și rece. Pentru a crea o amenajare cosy, în primul rând ai nevoie de o „garderobă” de sezon pentru locuința ta, respectiv de pături, pleduri, pilote și covoare călduroase, iar în al doilea rând îți trebuie o sursă de căldură tradiţională. Indiferent că optezi pentru un şemineu sau pentru un godin pe bază de lemne, acesta va răspândi în casă o căldură foarte plăcută şi va da naștere unui loc de poveste.


Foto: Mezoni

Și pentru că tot am adus vorba de un loc de poveste, îți reamintim că la conturarea acestuia contribuie într-o mare măsură și luminile de accent, lumânările și felinarele, așa că nu ezita să le folosești după lăsarea serii.

Foto deschidere: Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like