Organizează un garden party de neuitat

Total
5
Shares

Vara este perioada ideală pentru a organiza în curte o petrecere de neuitat alături de cei dragi. O zi de vară caldă, preferabil fără ploaie, un decor exterior feeric, muzică faină, în surdină, mâncare gustoasă și prieteni buni – cam asta e “rețeta” pentru un garden party reușit. Mai multe detalii, idei și sfaturi despre cum poți crea un astfel de moment memorabil, fără prea multe bătăi de cap, descoperi în rândurile următoare.

Dacă te numeri printre norocoșii care stau la curte și au o grădină frumoasă, nu lăsa vara să treacă fără să-ți inviți prietenii la tine acasă pentru a vă distra, relaxa și bucura unii de compania altora.

Foto: Pixabay

Când?
Cel mai recomandat ar fi să alegi o zi de weekend, pentru a avea siguranța că va fi prezentă toată gașca și că veți putea petrece în voie, fără să fiți condiționați de timp. Având în vedere că vara asta a debutat în mod atipic, cu o vreme ploioasă și răcoroasă, ar fi bine să consulți și prognoza meteo înainte de a începe să pregătești evenimentul. Nu de alta, dar cu siguranță nu o să fie tocmai plăcut ca ploaia să strice minunăție de petrecere.

Unde?
Garden party-ul se poate desfășura în orice zonă a curții: pe terasă, în foișor, sub copacii de umbră sau în jurul piscinei. Cu alte cuvinte, nu contează ce loc alegi, atâta vreme cât poate găzdui în cele mai bune condiții petrecerea în aer liber.

Atmosfera
Așa cum bine știi, decorul contribuie foarte mult la starea de spirit a invitaţilor. Prin urmare, te sfătuim să creezi un cadru relaxant, intim și primitor. Folosește mobilier cât mai confortabil – canapele de exterior, șezlonguri sau pouff-uri –, prevăzut cu pernuțe moi și, eventual, cu pleduri călduroase, necesare în cazul în care petrecerea se prelungește după miezul nopții. De asemenea, agaţă instalații de lumină/lampioane de pergolă sau în copacii din jur, aşează lumânări în zonele mai slab iluminate și marchează aleile cu lămpi solare. Odată cu lăsarea întunericului, aceste surse de lumină vor da naștere unei atmosfere feerice.
Pentru că este vorba despre o petrecere estivală, cel mai bine ar fi să mizezi pe elemente de decor în ton cu anotimpul: servicii de masă vesel colorate, accesorii textile cu imprimeuri sugestive plus multe plante și flori de sezon încântătoare.

Foto: Mezoni

Muzica
Și pentru că tot am amintit despre atmosferă, muzica este, de asemenea, un “ingredient” esențial al unui eveniment de acest gen, așa că gândește-te din timp la un playlist care să fie pe placul tuturor. Ține cont de faptul că nu numai melodiile pe care le alegi sunt importante, ci și sonorizarea, care e musai să fie una de calitate. Și încă un aspect pe care nu ar trebui să-l neglijezi: volumul muzicii. Pentru ca invitații să comunice ușor unii cu alții, dar și pentru a evita să-ți deranjezi vecinii, recomandarea noastră este să dai muzica mai încet.

Mâncarea
Succesul oricărei petreceri depinde în mare măsură de… mâncare. Fiind vorba despre un party relaxat, între prieteni, te sfătuim să optezi pentru un meniu simplu și gustos. Cu tradiționalul grătar (carne și legume), însoțit de o garnitură de orez sau cartofi și de o salată proaspătă, mergi la sigur. Foarte potrivite pentru o petrecere în grădină sunt și rețetele italienești (paste, bruschete) sau gustările mediteraneene (lipii cu humus sau cu ardei copt, pastă de brânză cu verdeţuri, salată de vinete etc.). La capitolul desert, încântă-ți invitații cu bunătăți făcute de tine în casă: frigărui din fructe de sezon, cheesecake, înghețată. Nu uita nici de hidratare, care știi cât este de importantă în sezonul cald! Prin urmare, include în meniul de băuturi fresh-uri, limonadă și cocktailuri colorate, care să-i binedispună pe invitați.

Foto: Pixabay

Foto deschidere articol: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like