Sfaturi pentru un picnic reușit

Total
0
Shares

Odată cu luna mai, a început mult-așteptatul sezon al picnicurilor la iarbă verde și al distracției în aer liber. În această perioadă a anului, nimic nu se compară cu o ieșire în natură împreună cu cei dragi pentru a savura o masă simplă și gustoasă, în timp ce te bucuri de razele de soare încă blânde, de parfumul florilor și de trilurile păsărilor.

Însă pentru ca picnicul să fie unul reușit, este necesar să-ți faci un pic de timp pentru a-l planifica în detaliu. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, îți dăm noi o mână de ajutor.

1. Alege locul!
Locurile potrivite pentru un picnic sunt foarte variate. Alegerea pe care o faci depinde de ceea ce îți dorești de la această ieșire. Astfel, poți organiza picnicul într-un luminiș din pădure, într-o mică poiană de la munte, pe malul unui lac, pe plaja de la mare, într-un parc sau în propria grădină. De exemplu, dacă vrei să “evadezi” din jungla urbană și să te bucuri de cât mai multă liniște, este clar că trebuie să te orientezi către un colț de natură sălbatic, “rupt” de civilizație. Dacă, dimpotrivă, picnicul reprezintă pentru tine un pretext de socializare și de distracție alături de prieteni, nu este cazul să te îndepărtezi prea mult de casă. Parcul din apropiere sau grădina personală reprezintă cadrul perfect pentru o astfel de activitate deconectantă.

Foto: Pixabay

2. Ce să iei cu tine?
Pentru o masă la iarbă verde de care să-ți amintești cu plăcere mult timp, te sfătuim să incluzi în setul de picnic lucrurile de care consideri că ai nevoie pentru a te simți cât mai bine. Noi îți punem la dispoziție în cele ce urmează o listă orientativă, pe care însă tu o poți personaliza cum dorești. Astfel, poți pune în bagaj:

– O pătură, preferabil realizată dintr-o țesătură impermeabilă, de dimensiuni generoase. Eventual, poți alege un model ca cel din imaginea de mai jos, cu pereți care pot fi ridicați și uniți cu elemente de fixare, pentru a delimita zona de picnic și pentru a proteja mâncarea și ustensilele de nisip, insecte etc.;


Foto: Mezoni

– Un coș de picnic prevăzut cu farfurii, tacâmuri și pahare de unică folosință, realizate din plastic, carton sau, și mai de dorit, dintr-un material eco;
– O geantă sau o ladă frigorifică, în care să păstrezi alimentele în condiții optime;
– Un termos care să mențină ceaiul sau cafeaua calde;
– Șervețele uscate, șervețele umede și dezinfectant;
– Tirbușon;
– Saci de gunoi;
– Un set de mobilier compus din masă și scaune pliabile, pentru mai mult confort;
– O umbrelă, pentru a te proteja pe tine și cei dragi de soarele prea puternic;
– Opțional, un hamac sau un leagăn, ușor de transportat și montat, în care să te relaxezi la umbra copacilor;


Foto: Mezoni

– Cărți/reviste pentru lectură, cărți de joc, jocuri de societate sau o tablă de șah/remi. Iar pentru mișcare, un set de badminton, o minge de volei sau o minge de fotbal;
– Un kit pentru urgențe, care să conțină: repelent pentru insecte, loțiune de plajă, plasturi și comprese, pastile pentru dureri de cap sau stomac.

3. Meniul de picnic?
Când vine vorba de organizarea unui picnic, cel mai recomandat este să alegi un meniu bazat pe preparate neperisabile, care să reziste la condițiile de transport și la temperatura de afară. Prin urmare, sandvișurile, conservele, fructele și legumele proaspete, salatele deja preparate, puse în caserole, mixurile de nuci, migdale sau caju ambalate în punguțe ori biscuiții făcuți în casă reprezintă o variantă foarte bună de meniu pe care o poți lua în calcul.

Foto: Pixabay

Dacă însă te tentează mai degrabă un picnic cu preparate din carne la grătar, te sfătuim să porționezi, pregătești și condimentezi aceste alimente de acasă.
Indiferent de opțiune, nu uita de hidratare, care este foarte importantă în sezonul cald. Ia cu tine suficientă apă! În afară de aceasta, pune în coșul de picnic limonadă, fresh-uri, un termos cu ceai/cafea sau, dacă nu ești cu mașina, chiar o sticlă cu vin.

Cu siguranță, acum știi care sunt detaliile pe care trebuie să le ai în vedere pentru a te bucura la sfârșit de săptămână de un picnic perfect în compania celor dragi, care să te reconecteze la natură și să îți încarce bateriile până la următoarea ieșire în aer liber.

Foto deschidere articol: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like