Cum alegem covorul perfect

Total
0
Shares

V-ați mutat în casă nouă sau pur și simplu vreți să adăugați puțină culoare dormitorului dumneavoastră ?

Covoarele sunt un element definitoriu pentru o încăpere, oferindu-i personalitate și contrast. Aceste accesorii frumoase sunt capabile să îmbrace cu eleganță orice cameră și să transmită căldură și culoare. De aceea este bine să știi cum ați putea profita de acest lucru și cum să găsiți soluția perfectă pentru un decor reușit. V-am pregătit acest ghid cu tot ce trebuie să știți pentru a alege covorul perfect care să se potrivească stilului tău.

Alegerea covorului perfect poate fi o provocare, mai ales că trebuie să fiți atenți la formă, material sau textură. De asemenea trebuie să țineți cont de următoarele aspecte: dimensiunile încăperii, designul abordat, coloristica obiectelor și accesoriilor de decor deja existente în cameră.

Dimensiunea

Este de preferat să nu achiziționați covoare mult prea mari, acestea nu trebuie să se întindă pe toată suprafața podelei deoarece vor da un aspect mult prea încărcat si vor fi greu de curățat.

Pentru camerele spațioase sunt potrivite covoarele mai mari, cu imprimeuri accentuate. În schimb, pentru camerele de dimensiuni mici, optați pentru modele mai puțin încărcate, fluide și culori mai deschise care să dea senzația de deschidere.

Design și culoare

Designul și culoarea țesăturii trebuie să se potrivească întotdeauna cu celelalte elemente de decor din cameră

Întotdeauna trebuie să existe contrast între covor și podea. Dacă parchetul este închis la culoare, este de preferat să optați pentru un covor deschis și vice-versa.

Dacă mobila este de culoare închisă, întotdeauna va fi potrivit un covor în culori neutre, care nu iese în evidență.

Pentru camera celor mici, covoarele potrivite sunt cele colorate, cu diferite desene. Optați pentru covoare care stimulează intelectul copilului, îl implică într-o activitate și îi ține atenția ocupată pe covor. Ne veți mulțumi când se vor opri din colorarea pereților și a obiectelor de mobilier din cameră! 

Textură

Un covor dens și pufos va arăta întotdeauna bine pe gresie, cum ar fi covoarele din 100% lâna naturală.

Material

Fibre naturale:

Lâna vă protejează de frig si absoarbe umezeala, este antibacteriană și antialergică, rezistentă și este indicată pentru zonele în care vă petreceți mai mult timp.

Bumbacul are o banda de rulare antistatică, este igienic și este indicat pentru spațiile în care vă petreceți timpul la un nivel moderat.

Sisalul este rezistent și flexibil, dur la atingere, ideal pentru zonele cu trafic mare.

Iuta oferă este foarte moale la atingere, dar nu foarte rezistentă la uzură, motiv pentru care deobicei este utilizată în zonele nu foarte circulate.

Piela naturală este rezistentă la uzură, moale, flexibilă, antistatică și antibacteriană.

Fibre Sintetice:

Polipropilena este rezistentă la pete și ideală pentru zonele cu trafic mare.

Poliesterul și acrilu sunt 2 materiale care rezistentă foarte bine în timp, ușor de curățat și ideale pentru zonele cu trafic mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like