Amenajare în stil marin

Total
3
Shares

Sezonul estival bate la ușă, așa că, dacă ești îndrăgostit/ă de marea albastră, întâmpină-l cu un decor nou, amenajat în stil marin. Adoptă o cromatică în tonuri de turcoaz, alb și nisipiu, folosește textile cu imprimeuri inspirate din lumea acvatică și neapărat adaugă în ambient câteva accesorii/decorațiuni cu pești și scoici și te vei simți ca în vacanță tot timpul.

După un an de restricții și de stat mai mult în casă sau pe lângă casă, speri ca peste câteva săptămâni să ajungi, în sfârșit, în locul cel mai drag sufletului tău: la mare!!! Până atunci ai timp suficient să faci câteva schimbări prin locuință, menite să-ți aducă aproape atmosfera caldă, degajată și lipsită de griji de pe o plajă scăldată de valuri și mângâiată de soare.
Spre deosebire de alte stiluri, a căror punere în operă necesită lucrări complexe și investiții importante, o amenajare în stil marin este ușor de obținut și nu îți dă bugetul peste cap. În plus, are o frumusețe aparte. Prin urmare, ai toate motivele să te apuci de treabă și să imprimi căminului tău un aer marin. Uite ce trebuie să ai în vedere:

1. Culori relaxante
Culorile joacă un rol-cheie într-un ambient în stil marin, așa că mizează pe ele. Astfel, dacă îți dorești să creezi o atmosferă fresh, dar în același timp relaxantă, te sfătuim să te orientezi spre o paletă cromatică rece, compusă din alb, albastru, turcoaz, bleu și verde. În cazul în care vrei să obții un decor cald, care să te ducă cu gândul la nisipul fierbinte de pe plajă, cel mai bine este să apelezi preponderent la o gamă de culori calde: crem, nisipiu, maro, oranj, galben, roșu. Reprezentative pentru acest stil sunt însă albul și albastrul. Albul este o alegere excelentă pentru finisarea pereților, constituind fundalul ideal pentru oricare dintre culorile amintite mai sus, dar mai ales pentru albastru, pe care îl pune excelent în valoare, sporindu-i efectul de prospețime. Așadar, dacă ai deja pereții albi, este suficient să adaugi în amenajare câteva obiecte mai mari vopsite în albastru/bleu/turcoaz sau să acoperi un perete cu aceste tușe de culoare pentru a aduce liniștea și răcoarea mării în casa ta.

2. Mobilier cu aspect antique
Caracteristice stilului marin sunt piesele de mobilier din lemn, cu un aer patinat. Dacă mobilierul tău este nou, nu-i nicio problemă. Există posibilitatea de a-l “îmbătrâni” artificial, iar astfel de a-i imprima un aspect autentic. În acest sens, poți apela la un specialist în domeniu sau poți face chiar tu asta, dacă îți place să meșterești.

3. Materiale din natură
Lemnul își găsește de minune locul într-un decor de inspirație marină. La fel și împletiturile, sfoara, textilele naturale, plăcile ceramice din argilă/lut ori piatra. Obiectele realizate din aceste materiale (finisaje, mobilier, decorațiuni sau accesorii) compun o atmosferă degajată, caldă și, nu în ultimul rând, plină de farmec.

4. Imprimeuri inspirate din universul acvatic
Pești, scoici, crabi, corali, stele de mare – sunt doar câteva dintre numeroasele motive decorative specifice acestui design, pe care le poți alege pentru a da viață amenajării tale cu aer marin. Câteva pernuțe sau covorașe de baie imprimate astfel vor fi de mare efect. Un statut special îl au dungile în alb-albastru/bleu/turcoaz, așa că neapărat fă-le loc în ambient. De exemplu, pentru a aduce briza proaspătă a valurilor în căminul tău, este suficient să folosești în dormitor o lenjerie de pat cu dungi, iar în living – draperii și câteva pernuțe asortate.

5. Decorațiuni fermecătoare
Și la acest capitol, ai o multitudine de opțiuni: de la aranjamente din scoici, cochilii, stele de mare și nisip, până la bucăți de lemn aduse de apă la mal, tablouri cu tematică marină, rame foto precum aceasta, cufere vintage, machete de corăbii, vâsle și chiar o plasă pescărească.

Așadar, ai toate motivele să inviți în locuința ta stilul marin, iar astfel să te bucuri de o amenajare cu parfum estival pe durata întregului an.

Foto: Mezoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post