Cea mai bună canapea extensibilă: Cum alegi modelul potrivit?

Total
0
Shares

Te-ai mutat în casă nouă sau a venit momentul să înlocuiești patul ori canapeaua veche cu un alt produs? Ei bine, nu contează ce motive ai ca să cumperi o asemenea piesă de mobilier, ci este important cum alegi cea mai bună canapea extensibilă. Chiar dacă pare simplu să faci o astfel de achiziție, în realitate nu doar aspectul contează. Bineînțeles, este esențial să optezi pentru un anumit stil, o culoare sau formă care să se încadreze în decorul general al casei. Însă nu uita de confort, dimensiune, calitatea materialelor, sistemul de extensie sau preț atunci când alegi o canapea de dormit. Este esențial să aloci timp acestei investiții și să te documentezi temeinic ca să poți găsi cea mai bună canapea extensibilă. Din fericire, avem câteva indicații pentru tine care îți pot fi de ajutor.

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru tine

După cum bine știm cu toții, o canapea extensibilă confortabilă este una dintre cele mai versatile și eficiente piese de mobilier. Aceasta poate avea diverse întrebuințări, dar cel mai des o vei utiliza ca scaun și canapea de dormit. Prin urmare, ca să alegi cea mai bună canapea extensibilă trebuie să ții cont de caracteristicile pe care le-ai lua în considerare și la o canapea obișnuită, dar să ai în vedere în plus salteaua și sistemul de extensie. Iată de ce trebuie să ții cont ca să găsești modelul potrivit:

Dimensiuni

Pe piață există foarte multe modele de canapele extensibile, dar nu toate se potrivesc spațiului pe care tu îl ai la dispoziție. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să-ți cumperi o canapea nouă este să stabilești locul unde o vei pune și faci câteva măsurători. Ia în considerare dimensiunea camerei și gândește-te câte persoane vor putea să stea pe canapea în același timp. În acest sens, poți alege o canapea extensibilă cu 2, 3, 4 sau 5 locuri ori chiar sub formă de colțar. Ai grijă să alegi un produs care să-ți ofere suficient spațiu pentru manevrare în interior și care să nu incomodeze alte elemente din încăpere, cum ar fi măsuța de cafea, dulapul, ușa sau fereastra. Totodată, nu uita nici de dimensiunea la care ajunge canapeaua după extensie.

Forma canapelei

Acesta este un alt criteriu pe care trebuie să-l iei în considerare ca să alegi cea mai bună canapea extensibilă. De regulă, aspectul ține de preferințele și gusturile fiecărei persoane în parte. Astfel, poți alege canapele modulare, versatile și ușor de combinat sau canapele rectangulare, foarte accesibile financiar și perfecte pentru orice stil de decor. De asemenea, modelele în stil englezesc, care se evidențiază prin picioare de lemn și cotiere sau spătar arcuite sunt o opțiune pentru adepții stilului clasic. În același timp, canapelele în stil franțuzesc, definite printr-o parte proeminentă a spătarului, pot fi potrivite pentru cei care preferă piesele de lux. Foarte des sunt întâlnite și colțarele sau canapelele secționale, în formă de L ori U, care oferă un număr mai mare de locuri.

Cadrul canapelei

Cele mai bune canapele de dormit trebuie să aibă un cadru rezistent și durabil. Întrucât o canapea extensibilă va fi exploatată mai mult decât una standard este esențial ca aceasta să suporte atât presiunea și greutatea cât și manevrările dese.

Prin urmare, dacă vrei să alegi cea mai bună canapea extensibilă ai grijă ca aceasta să includă un cadru de lemn sau unul din fier. Sunt cele mai rezistente materiale, nu se deformează în timp și suportă sarcinile fără probleme. Deși prețul pieselor cu cadru din fier sau lemn este mai ridicat, îndreaptă-ți atenția spre canapele de calitate și nu face niciun compromis în ceea ce privește o investiție puțin mai mare.

Sistemul de extensie

Un mecanism de excepție trebuie să fie ușor de folosit și să funcționeze lin. O canapea rabatabilă sau extensibilă poate avea un sistem eficient și rezistent. Pentru acest parametru poți alege între următoarele variante:

 • Sistem de extragere – simplu de folosit, acesta presupune ca partea inferioară a canapelei să se extragă în timp ce patul superior rămâne fix;
 • Sistem extensibil relaxa – șezutul canapelei se trage în față, iar în spațiul creat se rabatează spătarul;
 • Sistem cu cadru metalic de tip lift – îl întâlnim în special la colțarele extensibile care includ și un spațiu de depozitare;
 • Sistem clic-clac – ca să obții un pat veritabil spătarul se glisează, până în momentul în care auzi un clic, ca și cum ai vrea să închizi canapeaua, după care se va lasă din nou pe spate până ajunge în poziție orizontală.

Tipul de șezut

Deși cadrul este important când alegi cea mai bună canapea extensibilă, dacă vrei și o canapea comodă trebuie să ții cont de construcția șezutului. Astfel, poți opta pentru sistem cu arcuri, din spumă cu memorie sau perne și bureți. Cele mai multe modele de pe piață au arcuri în structura lor datorită unui raport bun calitate-preț. De asemenea, se găsesc și destul de multe modele de canapele cu bureți și perne. Desigur, cele mai comode produse, care au capacitatea de a lua forma corpului și de a reduce punctele de presiune, sunt confecționate cu spumă memory foam. În general, ca să te asiguri că vei avea o canapea comodă poți să te gândești la tipul de șezut la fel cum alegi saltelele de pat.

Materialul exterior

În afară de preferințele tale personale, gândește-te că materialele textile determină rezistența și durata de viață a canapelei. Dacă vrei să alegi cea mai bună canapea extensibilă trebuie să știi câte ceva despre materiale. Pielea naturală este un produs superior, de o eleganță aparte, ușor de curățat și rezistent. Totuși, prețurile canapelelor din piele este destul de ridicat, iar în sezonul cald s-ar putea ca materialul să nu fie foarte confortabil. Inul și bumbacul sunt plăcute la atingere și au un aspect deosebit, dar se curăță destul de greu. Materialele sintetice, în special cele acrilice și pe bază de microfibre, sunt des folosite pentru canapele deoarece se întrețin cu ușurință și au prețuri mai mici.

Elementele estetice

Structura și materialele care îmbracă această piesă de mobilier sunt esențiale pentru durata sa de viață. Însă, cea mai bună canapea extensibilă trebuie să aibă și un aspect deosebit. Dacă ai ales deja forma și stilul produsului, ia în considerare și elementele estetice. Culoarea, imprimeul sau accesoriile trebuie să fie ales în funcție de preferințele personale, dar și având în vedere designul camerei în care va fi amplasată canapeaua. Este important ca aceasta să fie în deplină armonie estetică și cromatică cu pardoseala, mobilierul, pereții, draperiile, covorul și decorațiunile din încăpere.

Prețul canapelei

Atunci când vrei să-ți achiziționezi cea mai bună canapea extensibilă trebuie să-ți stabilești și un buget pe măsură. Bineînțeles, este important să știi ce anume îți poți permite pentru că prețurile variază foarte mult.

Trebuie să ai în vedere totuși la stabilirea bugetului toate criteriile menționate mai sus pentru că în funcție de calitatea canapelei vei pune la punct și un cost. Ca regulă generală, canapelele extensibile sunt mai scumpe decât cele standard deoarece, în esență, sunt două piese de mobilier într-una singură. Iar asta înseamnă că este necesar să bugetezi în consecință dacă vrei cea mai bună canapea extensibilă.

Garanția

În mod normal, garanția minimă oferită de producător este de 24 de luni. Evită achizițiile care îți oferă o garanție mică pentru că magazinele cu canapele de calitate oferă clienților și garanții pe măsură.

Sfaturi pentru alegerea unei canapele potrivite

 • Măsoară spațiul unde vei așeza canapeaua
 • Alege o canapea în funcție de nevoile tale
 • Alege calitatea, canapeaua este o investiție de durată
 • Stabilește utilitatea canapelei
 • Stilul canapelei și aspectul trebuie să se potrivească cu decorul încăperii unde va fi amplasată
 • Estetica este importantă, dar funcționalitatea absolut esențială
 • Confortul oferit este punctul cheie al celei mai bune canapele extensibile
 • Ia în considerare adâncimea și înălțimea canapelei ca să te asiguri că este proporționată în mod corect
 • Ține cont de designul celorlalte piese de mobilier din încăpere
 •  Determină înălțimea ideală a spătarului
 • Verifică review-urilor altor cumpărători înainte de a cumpăra o canapea extensibilă
 • Studiază cu atenție variantele pe care le ai în funcție de preferințele tale personale.

Dacă te întrebi unde găsesc canapele de calitate și cum pot alege un model potrivit îți recomandăm magazinul online mezoni.ro. Pe lângă faptul că beneficiezi de o experiență unică la cumpărături, ai la dispoziție o gamă variată de produse, dar și numeroase reduceri sau oferte speciale. Poți să găsești cu ușurință cea mai bună canapea extensibilă pentru tine și să o primești direct la tine acasă, fără prea mult efort. Atât de simplă este alegerea ta!

 

Sursa foto: Freepik & Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like