Soluții de depozitare istețe pentru un spațiu interior aerisit

Total
0
Shares

Cel mai adesea, locuințele în care trăim răspund cu greu nevoilor noastre de depozitare. Și pentru că redimensionarea suprafeței utile este posibilă doar în anumite cazuri, nu ne rămâne decât să fim cât mai inventivi și să apelăm la soluții de amenajare/decorative istețe, care să ne ajute să valorificăm fiecare colțișor liber, fără a aglomera interiorul.

Construirea unor apartamente și case din ce în ce mai mici este o tendință care a luat amploare de ani buni și care a încurajat dezvoltarea unor soluții de amenajare practice (mobilier, accesorii, organizatoare etc.), care să pună accentul pe eficientizarea spațiului, pe confort și versatilitate. Așa se face că în multe dintre interioarele actuale întâlnim piese de mobilier minimaliste, multifuncționale sau modulare, prevăzute cu locuri de depozitare ascunse, care nici nu bănuim că există.

Living
Putem alege să folosim o canapea care are sub banchetă o ladă de depozitare generoasă, în care să ținem acele lucruri pe care nu le dorim la vedere: haine extrasezoniere, lenjerii de pat, pături, cărți etc. Și tabureții ne pot furniza în interiorul lor spații suplimentare, în care să așezăm tot felul de mărunțișuri. De asemenea, în locul unei măsuțe de cafea clasice, putem opta pentru un model mai special, care să ne ofere sub tăblie un loc prețios, numai bun pentru telecomenzi, încărcătoare, aparate foto, laptop și alte gadgeturi care, în mod normal, aglomerează rafturile bibliotecii.

Chiar și scara interioară reprezintă o sursă de extra-spații. Astfel, contratreptele pot ascunde rafturi, ideale pentru pantofi și haine, iar zona de sub scară, care de cele mai multe ori rămâne nevalorificată, poate deveni perfect funcțională, găzduind un ansamblu de mobilier realizat la comandă, compus din dulăpioare și rafturi. Aici își vor găsi imediat locul o mulțime de obiecte care, altfel, ocupau suprafața utilă și încărcau vizual interiorul: aspiratorul, produsele de curățenie, umbrelele etc. O altă idee inspirată, menită să descongestioneze locuința, este să ne amenajăm sub scară biroul de lucru sau biblioteca.

Dormitor
Clasicul dulap din dormitor se dovedește neîncăpător? Nu-i nicio problemă, întrucât există multe alte variante de depozitare suplimentare la care putem apela, concepute în așa fel încât să ne ajute să păstrăm decorul aerisit. De exemplu, putem realiza la comandă o ladă de depozitare prevăzută cu rotile, pe care să o amplasăm sub pat și în care să ținem pilota, păturile, lenjeriile de pat sau pijamalele. O altă idee pe are o putem lua în calcul o reprezintă cuferele de depozitare sau banchetele tapițate cu stocare interioară, pe care le putem amplasa la capătul patului. Aceste obiecte sunt nu numai practice, având în vedere că ne pun la dispoziție un spațiu amplu pentru a păstra ascunse o gamă variată de lucruri, dar aduc și un plus decorativ dormitorului.

Atunci când un interior este prea mic ori prea îngust și nu ne permite să-l mobilăm cu piese clasice, nu trebuie să dezarmăm. Și pentru asemenea încăperi-problemă se găsesc soluții-minune. Cea mai importantă dintre acestea este realizarea la comandă a mobilierului, care să se plieze perfect pe forma și dimensiunile spațiului disponibil. Imaginea de jos este dovada că ne putem bucura de locuri de depozitare generoase și într-o încăpere atipică, lungă și îngustă. În acest caz, soluția este exploatarea la maximum a zonei de sub ferestre, cu ajutorul unui obiect de mobilier prevăzut nu numeroase spații de stocare.

Bucătărie
Bucătăriile nu stau nici ele tocmai bine la capitolul depozitare. În cazul acestor funcțiuni predispuse la aglomerare, cel mai recomandat este ca, încă din momentul amenajării, să luăm în calcul realizarea la comandă a unui ansamblu de mobilier prevăzut cu multe spații de stocare, care să valorifice toată înălțimea încăperii. Cu alte cuvinte, un astfel de ansamblu ar trebui să integreze atât zona de la nivelul pardoselii, unde pot fi realizate sertare de plintă, cât și zona de sub tavan, adesea lăsată nefolosită. Rafturile, etajerele și polițele montate pe pereții liberi din bucătărie sunt, de asemenea, soluții de luat în calcul, care ne ajută să avem totul foarte bine organizat și la îndemână.

Baie
Cu un pic de inventivitate, putem descoperi locuri de depozitare suplimentare și în baie, o încăpere care în general are dimensiuni reduse. În afară de corpul de mobilier de sub lavoar, care ne oferă un loc generos de stocare, avem posibilitatea să montăm câteva polițe la înălțime, dar și suporturi speciale în zonele de colț. În plus, putem amplasa între lavoar și cadă/cabina de duș o scară prevăzută cu rafturi, numai bună pentru a avea acces ușor la prosoape, halate și produsele de îngrijire.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like