Stilul Provence – simplitatea și rafinamentul designului francez

Total
0
Shares

Stilul Provence este o interpretare originală a stilului provincial francez.
Provence este o regiune din sudul Franței, renumită pentru peisajele sale magnifice, mâncarea tradițională și miorosul îmbietor al câmpurilor de lavandă.

Caracteristici:
• Culorile pastelate în tonuri calde
• Mobilier vechi, de multe ori alb
• Abundență de flori și plante proaspete
• Prezența obiectelor din porțelan, ceramică și pânză
• Elemente decorative forjate
• Modele florale

Designul se caracterizează printr-o abundență de nuanțe naturale, luminoase și calde. Oricine poate aduce atmosferă din Provance în casă lui, nu este neapărat nevoie să faceți reamenajări. Este suficient doar să adăugați câteva detalii caracteristice.

În acest stil predomina culorile pașnice, pastelate, însorite moi și delicate. Dintre acestea cele mai populare sunt : albul, tonurile nisipoase, crem, galben, albastru deschis și lavandă.

Din moment ce Provence reflectă stilul provincial, interiorul este dominat de țesăturile naturale, precum bumbacul și lâna.

Decotati-vă casa cu tot felul de ierburi și flori naturale sau uscate, precum : lavandă, iris, floarea soarelui sau trandafiri în nuanțe deschise (roz pal sau galben).

Oglinzile cu râme masive și cu aspect antic, candelabrele, broderiile, fețele de masă și pernele cu motive florale sunt accente tipice decorului Provence.

Crearea unui interior provensal nu este o sarcină simplă, dar respectând regulile de bază veți crea cu siguranță o casă neobişnuită și confortabilă care vă va încânta atât pe dumneavoastră cât şi oaspeții dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Stilul Boho-Scandinav

Indiferent dacă sunteți o persoană care preferă stilul maximalist sau sunteți un minimalist devotat, combo-ul boho-scandinav este o versiune elegantă și stilată a esteticului liber și practic. Poate că viața…
View Post